• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

10.09.2019

20:41

OVAJ JE NAČISTO ODLEPIO! ĐILASOVCI I DALJE HOĆE VLAST BEZ IZBORA! Boško sad traži i javna preduzeća!

Politika

OVAJ JE NAČISTO ODLEPIO! ĐILASOVCI I DALJE HOĆE VLAST BEZ IZBORA! Boško sad traži i javna preduzeća!

Podeli vest

Šef Dveri, Đilasov posilni Boško Obradović pored tehničke vlade traži da se SZS prepuste i direktorska mesta u javnim preduzećima, kao i vlast u opštinama širom Srbije!

Lider Dveri i predsedavajući Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović zatražio je juče da dobije direktorska mesta u svim javnim preduzećima u zemlji, kao i da se opoziciji, bez ikakvih izbora, prepusti vlast u opštinama!

Gostujući na TV N1, Obradović je rekao da "prelazna vlada", o kojoj on već nedeljama govori, ne znači samo da bi funkcioneri SZS postali koministri u Vladi Srbije nego i da bi đilasovcima pripala vlast u brojnim opštinama, ali i direktorske fotelje u svim javnim preduzećima!?!

Šećeroski gromada za Boška

Pokojni predsednički kandidat Nikola Šećeroski nedostižna je politička gromada za Boška Obradovića
Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

Scenario otimačine

Boško Obradović je prethodno ponovio da je Srbiji potreban "makedonski scenario"...

- Ušli smo u red poluslobodnih ili neslobodnih zemalja. Znate kako se u takvim državama održavaju izbori? Kao u Makedoniji i Crnoj Gori, uvodi se prelazna, tehnička vlada s mandatom od šest do 12 meseci. Imate koministre u svim ministarstvima, i ne samo koministre nego i direktore u javnim preduzećima, pa sve do lokalne samouprave i onda kontrolišete kako će izgledati pripreme za te izbore. E to su fer i pošteni izbori... - rekao je Obradović, koji je čak u emisiji kazao i da su građani Srbije "lobotomirani"! Na primedbu voditeljke da je tako uvredio građane, Obradović je rekao da je to za većinu ljudi u Srbiji kompliment!?

Prvi čovek Dveri tako je do kraja ogolio planove Dragana Đilasa i njegovih najbližih saradnika, koji bi da uz minornu podršku u narodu na silu otmu vlast na svim nivoima i dočepaju se direktorskih fotelja.

Neće da bude Maca Diskrecija, već Boki 13

Foto: Ilustracija

Predsednik Dveri rekao je na N1 i da ne bi voleo da bude kao rijaliti zvezda i starleta Maca Diskrecija!?
- Najopasnije je da mi glumimo Macu Diskreciju u novoj "Zadruzi" - rekao je Obradović, kome bi očigledno zbog prizivanja "makedonskog scenarija" više prijalo poređenje sa Bokijem 13. To je onaj, da se podsetimo, koji je reketirao biznismene u Skoplju, pa u "luj viton" torbama nosio milione evra.

I dok Obradović i niko od lidera SZS nije juče hteo da obrazloži ove zahteve, potpredsednik SNS Milenko Jovanov sarkastično kaže da je Srbija željno iščekivala da vidi šta je u stanju da smisli veliki političar Boško Obradović.

SERGEJ RASTURIO ĐILASOVCE! Nikad niste imali ni plan ni program, ni za bojkot, ni za proteste!

- Konačno smo evo dočekali taj trenutak i čuli da taj čovek nije u stanju da smisli apsolutno ništa ozbiljno. Za njega je pokojni predsednički kandidat Nikola Šećeroski nedostižna politička gromada - naglašava Jovanov i ističe da Obradovićeva budalaština o prelaznoj vladi i nekakvim prelaznim strukturama na svim nivoima pokazuje ko je lobotomiran u Srbiji:

- Nisu građani lobotomirani, kao što to tvrdi Obradović, već je upravo on lobotomiran, a građani su samo uvideli da on nije u stanju da osmisli ni jednu jedinu iole ozbiljnu političku ideju - zaključuje Jovanov.

Boško u zemlji čuda

Vuk Jeremić: Ko će se odreći bojkota

Lider Narodne stranke i Obradovićev koalicioni partner Vuk Jeremić izjavio je da će se u narednih nekoliko nedelja odigrati "bitka za dušu opozicije".
- Uslediće strašni pritisci, kako režima iznutra, tako i dela međunarodne zajednice od spolja na opozicione stranke da se odreknu bojkota i izađu na izbore. Neke naše partnere će pokušati da namame kombinacijom "nepristojnih ponuda" i pritisaka. Nadam se da niko iz prave opozicije neće pokleknuti, ali sačekajmo da vidimo ko će ostati da drži zajednički front... - rekao je Jeremić.

Analitičar Branko Radun smatra da je ideja o prelaznoj vladi "novokomponovana budalaština kojom Obradović pokušava da skrene pažnju na sebe".

- Ta priča je besmislena na mnogo nivoa. I sam Obradović je svestan da je to najobičnija besmislica, ali eto, on sad kao nešto predlaže, kao ima neke ideje - objašnjava Radun, dodajući da je, u situaciji kada neko ima stabilnu vladu i stabilnu većinu, besmisleno da pravi bilo kakvu prelaznu ili predizbornu vladu.

- Zašto bi neko ko ima ogromnu podršku birača, natpolovičnu podršku birača, i više nego stabilnu većinu u Skupštini predao vlast nekome ko možda na izborima ne bi prešao ni cenzus. Pa to niko normalan nikada i nigde u svetu ne bi uradio - konstatuje on, uz opasku su sve to puste maštarije Obradovića, koji kao da živi u zemlji čuda:

 

 

- U zemljama sa mnogo razvijenijom demokratijom poput Velike Britanije, koja je u krizi zbog Bregzita, nikome ne pada na pamet da pomene tako nešto. To kao institut ne postoji. Šta je to prelazna vlada ili predizborna vlada?! Za tako nešto bi trebalo da se desi neki baš žestok prevrat, pa čak ni tada se takve stvari ne dešavaju na svim nivoima, kao što traži Obradović. Jednostavno, zna se procedura propisana zakonom... - napominje Radun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 4 godine

Psihijatriju, dajte jednom nalog za lecenje, vreme je odavno isteklo

Marcco

pre 4 godine

Meni nije jasno zašto se prenose lupetanja svake budaletine. Zahvaljući tome, totalno nebitni likovi dobijaju na značaju. To se dešava ne samo u politici već u svim sferama društva, naročito u realitijima. Niko ne bi ni znao da postoje takvi likovi a kamo li šta "misle". Dosta više sa Macama Diskrecijama, Zmajevima od Šipova, Sorajama, Obradovićima i ostalim. Što je gluplje to što pričaju , to se više piše i priča.

Djekson

pre 4 godine

Dajte Coveku kad trazi Pa da vidimo kako ce poslovati i te pare da idu za razvoj Drzave A ne ko Djilas prisvojio pa ne dam ni groš

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija