• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2019

23:56

NAPREDNJACIMA GRAĐANI NAJVIŠE VERUJU! SNS na 52,4 odsto! Iznad cenzusa samo još SzS, SPS i PSG!

Politika

NAPREDNJACIMA GRAĐANI NAJVIŠE VERUJU! SNS na 52,4 odsto! Iznad cenzusa samo još SzS, SPS i PSG!

Podeli vest

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja agencije Faktor plus, kada bi se izbori održali u narednu nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi apsolutunu većinu, a cenzus bi prešle samo još tri stranke - Savez za Srbiju (SzS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Pokret slobodnih građana (PSG)

Kako prenosi Blic u sutrašnjem broju, naprednjaci bi osvojili 52,4 odsto glasova, SzS, u sadašnjem sastavu i ako bi izašao na izbore, 11,5 odsto, SPS 10, a PSG 5,5 odsto. 

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za list da je SNS i dalje dominantan i da će, bez obzira na to da li će ili neće biti bojkota, biti ubedljiv.

Prema njegovim rečima, SzS stagnira, s obzirom da ga ljude sve manje prepoznaju kao savez, a sve više kao posebne organizacije, dok su socijalisti stabilni godinama oko 10 odsto podrške birača, što je za njih važno, jer je "njihov najveći uspeh da sačuvaju identitet i da se utope u vladajuću stranku".

(FOTO) SLUČAJAN SUSRET DVOJICE PRIJATELJA! Vučić na aerodromu u Rimu sreo italijanskog premijera!



Pejić dodaje da PSG predstavlja najveću nedoumicu.

- Sergej Trifunović je trn u oku i vlasti i opoziciji, što mu daje posebnu težinu. PSG je trenutno stabilno iznad cenzusa, a možda bi mogao i da raste. Postoji mogućnost da bude tretiran kao najžešći opozicionar, ali, s druge strane, zbog priče da treba da se izađe na izbore, mogli bi da ga optuže da je spreman na neki kompromis s valšću - kaže Pejić.

On dodaje da su male šanse da cenzus pređe PUPS, kao i radikali ako nastupe sami, ali i SPAS i Demokratska stranka Srbije (DSS) ako se ne dogovore o koaliciji o kojoj su pregovarali, ali nisu izgleda uspeli da postignu dogovor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

I ja sam među tih 52,4 oposto, što znači da ću i na sledećim izborima glasati za kandidate SNS.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija