• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.09.2019

13:20

VUČIĆ IZ VATIKANA: Sveta stolica zalaže se za mirno rešenje kosovskog problema! ČEKA NAS OZBILJNA JESEN, ALI BORIĆEMO SE!

Politika

VUČIĆ IZ VATIKANA: Sveta stolica zalaže se za mirno rešenje kosovskog problema! ČEKA NAS OZBILJNA JESEN, ALI BORIĆEMO SE!

Podeli vest

Predsednik Srbije je, obraćajući se medijima, izjavio da Vatikan vodi ozbiljnu politiku i da će čuvati svoje pozicije i po pitanju Kosova i Metohije, te da se zalaže za razgovore i mirno rešenje između Srba i Albanaca

Predsednik Vučić je, obraćajući se medijima, izjavio da Vatikan vodi ozbiljnu politiku i da će čuvati svoje pozicije i po pitanju Kosova i Metohije.

- To je ono što mogu da kažem i što je važno za građane - rekao je Vučić upitan koliko je, posle sastanka sa papom Franciskom, siguran da Vatikan neće promeniti svoj stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavinosti Kosova.

On je rekao da Vatikan želi razgovore i mirno resenje između Srba i Albanaca.

- Ono što je važno je da poštujemo njihova prava, već i šta možemo da uradimo kao većinski pravoslavna zemlja – dodao je Vučić i dodao da bi voleo kao predsednik posetu pape Srbiji.

- Preneo sam pozdrve patrijarha i doneću ih u Srbiji – dodao je predsednik Vučić.

(FOTO) VUČIĆ POSLE SASTANKA S PAPOM: Poštujemo principijelni stav Vatikana da ne prizna nezavisnost Kosova! Poseta pape Srbiji - TEK UZ SAGLASNOST SPC!

 

Kako je rekao dobio je lepe poklone danas u Vatikanu, jedan od nih je pero Svetog Petra.

Mogućnost da Češka povuče priznaje nezvasnosti Kosva, predsednik Vučić je pre svega zahvalio klegama iz Češke.

- Česi su nam iskreni prijatelji, ali države to ne rade često naročito od njih koji su u jednom bloku – prokomentarisao je presdendik Vučić.

Što se tiče prijema Kosvova u Interpol, predsednik Vučić je rekao da Srbija nije u lakoj sitaciji.

- Pred nama je ozbiljna jesen. Srbija nije u lakoj poziciji, ali moramo da se borimo – dodao je predsendik Vučić.

Spekulacije da je teško da prosečna plata u Srbiji bude 500 evra, predsednik Vučić je rekao da će uskoro svi da mu čestaju.

- To što Ćulibrk ne veruje da će tolika plata biti, mogu samo da kažem da će mi čestitati za koji mesec. Znam će se to destiti, ali da čestitke neću dobiti – dodao je predsednk Vučić.

VUČIĆ U VATIKANU! Počeo sastanak predsednika Srbije i papa Franje - GLAVNA TEMA KOSOVO I METOHIJA!

 

2008. godine kada je počinjala velika svetska ekonomska kriza, dotakla je i Srbiju, uprkos najavam da se to neće desiti. Presednik Vučić jer rekao da svaki pad industrijske proizvodnje u svetu, u Nemačkoj, naročito pogađa i Sbriju.

- Pogodiće nas to što se dešava u Srbiji. Daćemo sve od sebe da to ublažimo – dodao je.

Presednik Vučić je rekao da očekuje kritike jednog dela opozcije nakon posete Vatikanu.

- Očekujem kritike, samo ne znam šta će da kritikuju. Prosečna plata i penzije će biti uvećane, radimo ono što decenijama nismo uradili, a to što nas neko napda ne znači mnogo. U eri društvenih mreža pokazuju se svoje frusracije. Verujem u rezultate i rad, moj posao je da radim i budem marljiv. Treba da se nađem sa ljudima iz Bristola, da vidimo da rešimo to – dodao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija