• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

14.09.2019

16:43

RADOIČIĆ PODNEO KRIVIČNU TUŽBU PROTIV RADE TRAJKOVIĆ! Petronijević: Zbog zlonamernih lažnih tvrdnji potpredsednik Srpske liste pretrpeo veliku štetu!

Politika

RADOIČIĆ PODNEO KRIVIČNU TUŽBU PROTIV RADE TRAJKOVIĆ! Petronijević: Zbog zlonamernih lažnih tvrdnji potpredsednik Srpske liste pretrpeo veliku štetu!

Podeli vest

Zbog posledica koje je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, pretrpeo u javnom i političkom životu - u kome se njegovo ime dovodilo od strane Rade Trajković u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića - Radoičić je 2. septembra ove godine podneo i privatnu krivičnu tužbu zbog krivičnog dela uvrede, uz prethodno podnetu tužbu zbog povrede ugleda i časti 1. avgusta ove godine, kaže za Kosovo Online njegov advokat Goran Petronijević

Petronijević kaže da su i Radoičić i Trajković akteri političke scene u Srbiji, tačnije na Kosovu, ali da to nikako ne bi smeo biti razlog navedenog ponašanja Rade Trajković.

- Očigledno je iz svih njenih medijskih nastupa da to nije činila u žaru političke borbe, već iz nekih ličnih ili eventualno naručenih motiva. Podsećamo da je Radoičić potpredsednik najveće političke partije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – Srpske liste, a da su ovakvi nastupi Rade Trajković prouzrokovali pokretanje nekakvog postupka pred kosovskim sudom očigledno sve zajedno sa namerom da se Milanu Radoičiću život, boravak i političko delovanje na Kosovu i Metohiji onemogući - napominje Petronijević.

- Trajković se uvredljivo izražavala o Radoičiću u više navrata, dovodeći ga u kontekst osobe odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića. Ti navodi su u svim njenim medijskim nastupima izrečeni bez ikakvog osnova. Upornost kojom je Trajković u dužem vremenskom periodu iznosila neistine i motivi takvog ponašanja će verovatno biti razjašnjeni na sudu u javnom postupku - precizira Petronijević za Kosovo Online.

- Rada Trajković je u dužem vremenskom periodu 2018. i 2019. u medijima zlonamerno iznosila neisitine o Milanu Radoičiću stavljajući ga u veoma negativan kontekst grubo vređajući njegov ugled i čast - pojašnjava za Kosovo Online njegov advokat Goran Petronijević Radoičićeve razloge da 1. avgusta ove godine podnese tužbu za zbog povrede ugleda i časti Višem sudu u Beogradu.

ŠIPTARIMA SE LOŠE PIŠE! SLEDE MASOVNA POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA?! Nemačka levičarska partija pozdravila Zemanov predlog i tvrdi: TAKVA DRŽAVA NE MOŽE BITI DEO DEMOKRATSKE ZAJEDNICE!

 

Taj advokat za naš portal kaže da je osuda zahtevano da radi naknade nematerijalne štete zbog zlonamerno izrečenih neistina i povrede ugleda i časti obaveže Radu Trajković na plaćanje iznosa od 5 miliona dinara.

Petronijević za Kosovo Online kaže da su kao osnov za pokretanje ova dva postupka u tužbama naveli da je Rada Trajković bez ikakvog činjeničnog osnova lažno i u dužem vremenskom periodu, a očigledno sa namerom da naruši Radoičićev integritet, čast i ugled ispoljila takvo neuobičajeno ponašanje.

Podsetimo, juče je predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković na svom Tviter profilu napisala da je zbog povrede ugleda i časti potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, protiv nje podneo tužbu Višem sudu u Beogradu. Trajković je tada navela da će se braniti "poligrafom".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija