• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2019

18:15

ANA BRNABIĆ OD SUTRA U ZVANIČNOJ POSETI NEMAČKOJ! U sredu susret sa Angelom Merkel! Srpska premijerka: Naš interes je da biletaralni odnosi budu što bolji!

Politika

ANA BRNABIĆ OD SUTRA U ZVANIČNOJ POSETI NEMAČKOJ! U sredu susret sa Angelom Merkel! Srpska premijerka: Naš interes je da biletaralni odnosi budu što bolji!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće u naredna dva dana u zvaničnoj poseti Berlinu, gde će se sastati sa saveznom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom će razgovarati o unapređenju sveukupnih odnosa dve zemlje

Kako je navedeno, glavne teme razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomija i pitanja vezana za spoljnu i evropsku politiku.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je ocenila pre nekoliko dana da će njena poseta Nemačkoj, na poziv kancelarke Angele Merkel, biti izvanredna prilika da se kroz susret sa kancelarkom Merkel razmotre svi aspekti saradnje, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

- Naš je interes da bilateralni odnosi budu što je moguće bolji, imajući u vidu značaj i uticaj Nemačke u okvirima evropske i svetske politike- istakla je Brnabić nedavno.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, takođe, da će u sredu, u razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel jedna od najvažnijih tema biti dijalog Beograda i Prištine i poručila da Srbija podržava da se uključi svako ko može da posreduje i pomogne po pitanju ukidanja kosovskih taksi i nastavka dijaloga sa Prištinom.

Foto: Beta photo

Angela Merkel i Ana Brnabić 2017. godine

Na pitanje novinara da prokomentariše to što prištinski mediji pišu da Nemačka i Francuska žele da se poput SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine, ona je rekla da su Nemačka i Francuska najdirektnije pokušale ili investirale značajan napor da posreduju između Beograda i Prištine po pitanju taksi, a naročito posle berlinskog sastanka koji su organizovali Merkel i Makron.

(FOTO) EKSKLUZIVNO IZ POZNANJA! Pogledajte kako je protekao susret najmoćnije žene Evrope sa PREMIJERKOM SRBIJE!


Tokom boravka u Berlinu, premijerka će posetiti Savezno udruženje nemačkih preduzeća srednje veličine i Udruženje porodičnih preduzetnika.

Brnabić će razgovarati i sa predsednikom Nemačke digitalne asocijacije (BITKOM).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17