• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

16.09.2019

22:58

ZBOG POLITIČKOG PROGONA DEMOKRATA Nenad Borović napustio DS i prešao u poslaničku grupu SNS u Skupštini AP Vojvodine!

Politika

ZBOG POLITIČKOG PROGONA DEMOKRATA Nenad Borović napustio DS i prešao u poslaničku grupu SNS u Skupštini AP Vojvodine!

Podeli vest

Bivši poslanik DS, sa stažom od 11 godina u Skupštini AP Vojvodine, Nenad Borović prelazi u poslaničku grupu „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, jer ne želi da ga demokrate prozivaju zbog toga što redovno učestvuje u radu pokrajinskog parlamenta, ali i zbog progona koji je doživeo od strane svojih sada već bivših stranačkih kolega

- Isključen sam iz DS zbog toga što nisam bojkotovao rad pokrajinske Skupštine. Međutim, to je bio samo formalni razlog mog isključenja, a suštinski je moje duboko neslaganje s politikom DS-a da stranka bude sigurna kuća za one koji su je zloupotrebili i uništili – istakao je Borović za novosadski Dnevnik.

On je još dodao da kao poslanik ima obavezu prema građanima i da želi do kraja poslaničkog mandata da aktivno učestvuje u radu Skupštine Vojvodine, sada kao član poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”.

ĐILASOVCI POZDRAVLJAJU ANTISRPSKU POLITIKU NA KiM! Srpska lista objavila ko su POSLUŠNICI PRIŠTINE i SLUGE NEKIH AMBASADA!

 

Inače, Borović je otkrio kako je Dragan Đilas, bivši predsednik DS, zaradio novac na otkupu duga Demokratske stranke od nekadašnje Razvojne banke Vojvodine(RVB).

-Samo jednim potezom pera, kada je potpisano kod notara, sačinjen je ugovor između Razvojne banke Vojvodine u stečaju i Dragana Đilasa, po kome se otkupljuju potraživanja RVB prema DS u visini od 49 miliona koliko je stranka dugovala ovoj banci u dinarima. Istog dana gospodin Đilas i tadašnji predsednik DS Bojan Pajtić potpisuju novi ugovor po kome se DS-u ponovo knjiži taj ugovor od 49 miliona, a gospodin Đilas ga otkupio za 38 miliona. Znači ,jednom transakcijom zaradi se 11 miliona dinara – izjavio je javno Borović u emsiji Radio-televizije Vojvodine.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu je u današnjem saopštenju, pored ostalog naveo  da je Borović „ običan politički preletač“ i da navodno znaju da će i „ubuduće  nastaviti da napada stranku kojoj je do juče pripadao i njene partnere“.

 

 

U novosadskom odboru SNS za sutra je najavljena konferencije za medije na kojoj će učestvovati i Nenad Borović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija