• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2019

10:53

NASTAVLJA SE MALTRETIRANJE ISPRED REKTORATA! Rektorki onemogućen ulaz, pred zgradom sve "student do studenta" - Lutovac, Obradović...

Politika

NASTAVLJA SE MALTRETIRANJE ISPRED REKTORATA! Rektorki onemogućen ulaz, pred zgradom sve "student do studenta" - Lutovac, Obradović...

Podeli vest

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nije jutros mogla da uđe u zgradu Rektorata, jer joj to nije dozvolila grupa od petnaestak studenata iz udruženja "1 od 5 miliona", koja od petka drži zgradu Rektorata blokiranom

Pred zgradom rektorata jutros su se pojavili i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i lider Dveri Boško Obradović, a Lutovac kaže da su došli "kao građani".

- 'Ovde sam kao građanin i naučnik, da se solidarišem sa studentima i podržim ih u njihovim zahtevima za koje smatram da su usmereni ka zaštiti autonomije univerziteta - rekao je Lutovac i dodao da će dolaziti pred rektorat kad god bude mogao.

OVI NAS PRAVE BUDALAMA! I Boško Obradović postao "student", sa svojom ekipom iz Dveri BLOKIRA ULAZ U REKTORAT!

Lutovac je rekao da nije ulazio u zgradu, ali da nije ni razgovarao sa rektorkom.

- Ne želim da rektorka moje prisustvo oseti kao bilo kakav pritisak. Ovde sam kao građanin koji simbolički želi da podrži studente i to da svako treba da radi svoj posao kako treba - kazao je lider DS.

On kaže da se Boško Obradović, kojeg novinari nisu zatekli, pojavio ranije i kratko zadržao pred zgradom.

 

 

U zgradu Rektorata je, kako je preneo RTS, jutros na kratko ušao samo student prorektor, ali je bez dogovora o deblokati brzo izašao.

Zaposleni u rektoratu su najavili da će pred Rektorat dolaziti svako jutro kako bi, kažu, uspostavili komunikaciju sa studentima koji su blokirali ovu instituciju.

(VIDEO) JOVO BAKIĆ O UPADU PRIPADNIKA PROTESTA "1 OD 5 MILIONA" U REKTORAT: Sve je to stranačka priča i podvaljivanje!

Rektorski kolegijum saopštio je u ponedeljak da je ulaz zaposlenima u Rektorat onemogućen, čime je ugroženo pravo na rad 70-ak zaposlenih, ali i normalno funkcionisanje Univerziteta u Beogradu, koji ima više od 100.000 studenata i preko pet hiljada nastavnika".

Iako je došlo do radikalizacije aktivnosti studenata koji borave u Zdanju, Rektorski kolegijum je spreman da dalje razgovara o temama koje su u nadležnosti Univerziteta u Beogradu, navedeno je u jučerašnjem saopštenju Rektorskog kolegijuma


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija