• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2019

12:03

(FOTO) STEFANOVIĆ OBIŠAO POLICAJCE NA OBUCI ZA VODIČE SLUŽBENIH PASA: Nastavićemo da unapređujemo njihov rad!

Politika

(FOTO) STEFANOVIĆ OBIŠAO POLICAJCE NA OBUCI ZA VODIČE SLUŽBENIH PASA: Nastavićemo da unapređujemo njihov rad!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike policije koji se nalaze na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa i najavio da će policija nastaviti da unapređuje njihov rad

Ministar je u bazi Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade prisustvovao delu obuke koju trenutno pohađa 11 policijskih službenika, od kojih su četvorica iz Policijske brigade, dok su ostali iz različitih policijskih uprava u Srbiji.

Foto: MUP Srbije

- Nastavićemo da unapređujemo rad vodiča službenih pasa, imajući u vidu rezultate koje postižu i značaj koji mogu imati prilikom otkrivanja narkotika i eksploziva. Samo ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a odigrali su ključnu ulogu i u četiri slučaja pronalaska eksploziva - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

On je dodao da Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.

VELIKI USPEH NAŠEG ZDRAVSTVA! Srbija dobila mesto u bordu direktora SZO za Evropu!

Ministar je ujedno prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa, kao i bezbednog uklanjanja istog od strane pripadnika Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade.

Foto: MUP Srbije

Tokom posete, ministar je prisustvovao i obuci koja je namenjena građanima i njihovim ljubimcima, a koju organizuje Klub dresera i vodiča službenih pasa "Policajac", saopštio je MUP.

Foto: MUP Srbije

Reč je o tromesečnom kursu, koji je nedavno pokrenut, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa.

Foto: MUP Srbije

Obuku trenutno pohađa više od 30 građana i njihovih ljubimaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija