• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

18.09.2019

08:29

JOŠ JEDNA STRAŠNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! HARADINAJ: Novi Pazar je albanski grad!

Politika

JOŠ JEDNA STRAŠNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! HARADINAJ: Novi Pazar je albanski grad!

Podeli vest

Premijer u ostavci lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj poručio je da je i Novi Pazar albanski grad! Haradinaj je objavio da je za vikend boravio u Crnoj Gori, gde se sastao s Albancima iz Plava i Gusinja
Rasparčavaje Srbije

Ne mogu Albanci i njihovi lideri u isto vreme da traže viznu liberalizaciju za zemlje EU i da komadaju Srbiju, pa i Crnu Goru
Orhan Dragaš

"Na bratskom sastanku s Albancima iz Plava i Gusinja. Od Skadra do Novog Pazara braća smo, i oni koji se mole u džamiji, i oni koji se mole u crkvi. Moja su braća Albanci", napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Komentarišući ovu Haradinajevu otvorenu provokaciju, šef Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da je na Kosovu u toku predizborna kampanja, u kojoj su politički ulozi ogromni.

Samo ti sanjaj

Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali to danas nije mogućnost. Unija dve zemlje je složeno pitanje, to ne zavisi samo od nas već i od Albanije
Aljbin Kurti, Samoopredeljenje

- Posetom Gusinju na severu Crne Gore, gde žive Albanci, a naročito populističkim izjavama, Haradinaj nagoveštava agresivnu i ekspanzionističku političku platformu. Svi političari u Prištini su nacionalisti i ne prezaju da s vremena na vreme svojim izjavama "otkinu" poneko parče Srbije, Crne Gore ili Makedonije, jer njihovom biračkom telu prijaju takve priče - ocenjuje Dragaš, dodajući da je jedini problem u tome što su to samo pusti snovi.

- Ne mogu Albanci i njihovi lideri u isto vreme da traže viznu liberalizaciju i da komadaju Srbiju, pa i Crnu Goru. Ipak, ovakve izjave ne smeju da ostanu bez reakcije Beograda i Brisela, jer su ratoborne i pozivaju na rušenje suvereniteta i teritorijalne celovitosti međunarodno priznate države - zaključuje Dragaš.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gf

pre 4 godine

Pa ljudi....pa pustite albance neka se razmasu...okruzeni su srbima...makedoncima...grcima...crnogorcima...pa neka razmisle malo Kada ljudima dode do grla...sto ce ostati od njih...ko je lud da I'm ide pomoci I zasto

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija