• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

18.09.2019

18:39 >> 18:42

FRKA U PRIŠTINI ZBOG RUSIJE! SRBIMA SE NE SME DOZVOLITI DA IMAJU MOSKVU "IZA LEĐA"! SAD, Francuska i Nemačka da spreče SAVEZ BEOGRADA I PUTINA!

Politika

FRKA U PRIŠTINI ZBOG RUSIJE! SRBIMA SE NE SME DOZVOLITI DA IMAJU MOSKVU "IZA LEĐA"! SAD, Francuska i Nemačka da spreče SAVEZ BEOGRADA I PUTINA!

Podeli vest

Direktno učešće Nemačke, Francuske i SAD u proces dijaloga Beograda i Prištine moglo bi da vrati Rusiju u igru, piše prištinski list "Zeri"

Kako navodi "Zeri", poznavaoci političkih okolnosti smatraju da bi iz konačnog sporazuma mogle da proizađu privilegije za Srbe, umanjivanje interesa Kosova i destabilizacija Balkana pod uticajem Rusije.

- Dijalog između Kosova i Srbije možda neće biti završen u formatu u kome je započet pre osam godina. Pored zvaničnog Brisela, neke druge zemlje EU, poput Nemačke i Francuske, takođe traže uključivanje u dijalog - piše "Zeri".

List navodi i da se imenovanje Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan posmatra kao još jedan pokušaj da se Amerika direktno uključi u proces dijaloga, što bi moglo da podstakne još jedan, „ne baš pozitivan, potez za Kosovo".

- Uključivanje ovih država u proces dijaloga ne isključuje ambicije Rusije da učestvuju u dijalogu. Čak se u Srbiji ovo smatra završenim poslom - zaključuje "Zeri".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jova

pre 4 godine

Albancima se ne sme dozvoloti da iza sebe imaju Anglo-Ameriku Njemačku i Francusku,albanci se polako pakuju i bježe za Albaniju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija