• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2019

16:54

REZIME ŠESTE RUNDE PREGOVORA VLASTI I OPOZICIJE: Najkonkretniji predlozi do sada!

Politika

REZIME ŠESTE RUNDE PREGOVORA VLASTI I OPOZICIJE: Najkonkretniji predlozi do sada!

Podeli vest

Predstavnici političkih partija koji su učestvovali u "Dijalogu o izborima 2020" na Fakultetu političkih nauka, ocenili su današnji, šesti razgovor vlasti i opozicije kao najkonstruktivniji i kao nagoveštaj mogućnosti dogovora oko unapređenja izbornog procesa

Nakon današnje runde dijaloga, predstavnici opozicije rekli su novinarima da je SNS napravila iskorak i da, kao i predsavnici vlasti, očekuju da će uskoro kao rezultat tih razgovora započetih pre 45 dana uslediti dokument sa merama koje će unaprediti izborne uslove.

Predstavnik Građanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski rekao je da se danas čulo da je vlast spremna da se razdvoje javni resursi od resursa političkih stranaka, da se se javni resursi ne smeju koristiti u političke svrhe, da kampanja ne sme da se vodi u javnim preduzećima i institucijama...

Veljanovski je izrazio žaljenje što su pojedini učesnici predloge izlagali ultimativno, i potom, kada oni nisu prihvaćeni, napuštali dijalog.

- Što vreme odmiče nas je manje, a razgovor je sve konstruktivniji - to je dobro, ali ne i činjenica da je manje predstavnika opozicije - naveo je Veljanovski.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je bojkot najgora odluka koja može da zadesi Srbiju.

- Ideja da se bojkotuju izbori i sa druge strane stav predsednika Srbije Aleksnadra Vučića da to prihvati nonšalantno je katastrofa - rekao je Jovanović i dodao da je danas prihvaćeno dosta važnih stvari - da je SNS napravila iskorak.

Jovanović smatra da je loše to što će naše probleme rešavati Kukan i Mekalister.

BOŠKIĆ IZAZVAO POBUNU U DS! Još jedan član Glavnog odbora te stranke pita: Odakle Bošku pravo da odlučuje u ime svih nas o pregovorima sa EU?!



Poslanik Socijalisticke partije Srbije Žarko Obradović ocenjuje da nakon današnjeg diloga učesnici treba da podvuku crtu i kažu u čemu su saglasni, a u čemu nisu i da to dostave organizatorima skupa.

- Čuli smo puno korisnih predloga od Cesida, Crte, Transparentonosti i Konferencije gradova i opština. Spremni smo da te predloge pretocimo u zakon i glasamo u Skupštini i unapredimo izborni proces - rekao je Obradović.

Predstavnik Pokreta Socijalista Bojan Torbica smatra da je današnji dijalog pokazao da je bilo potrebno malo više strpljenja da se dođe do određenog rešenja.

Života Starčević iz Jedinsvene Srbije šestu rudnu je ocenio kao njakonkretniju do sada.

Sastanak je bio veliko koristi za poboljšajne izborih procesa, rekao je on.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović rekao je da će LSV o izlasku na izbore odlučivati u skladu sa tim da li se poštuju izborna pravila koja kako je dodao, moraju da se menjaju.

DEMAGOGIJA I NERAZUMEVANJE ZA SRBE NA KiM! Mirković: Đilas se slobodno šeta na KiM, dok našu decu kamenuju! Podržava ga prvi čovek Tačija i Haradinaja!


Po rečima Petra Miletića Pokret slobodnih gradana predloge SNS vidi kao ohrabrenje zbog čega će donošenje konačne odluke o izlasku na izbore sačekati.

Sačekaćemo kraj dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta, rekao je on.

Vladimir Ðurić kaže da će Stranka moderne Srbije proučiti predloženi set mera kako bi imali jasan stav o tome u kojoj meri one unapreduju izborne uslove.

Predstavnik Demokratske unije Roma Duško Jovanović govorio o potrebi da se Romima, koji su kao najugroženija zajednica podobni za zloupotrebe pred izbore, jasno obajsne biračka prava ali i činjenica da i onaj ko prima mito čini krično delo kao i onaj ko ga daje.

Nemanja Nenadić iz Transparensija ocenjuje da važno to što se danas čulo da će se menjati neki od zakona. Dodao je veruje da ima dovoljo vremena da se stvari promene.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija