• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2019

19:29

AMERIKA RAZVEZUJE KOSOVSKI ČVOR! AKO NE POSTIGNEMO SPORAZUM SA ALBANCIMA, SRBIJA ĆE POSTATI BALKANSKA KAMBODŽA! Milovan Jovanović BRUTALAN: Vučić spašava što se spasti može!

Politika

AMERIKA RAZVEZUJE KOSOVSKI ČVOR! AKO NE POSTIGNEMO SPORAZUM SA ALBANCIMA, SRBIJA ĆE POSTATI BALKANSKA KAMBODŽA! Milovan Jovanović BRUTALAN: Vučić spašava što se spasti može!

Podeli vest

Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović izjavio je danas da se može očekivati da do kraja 2020. godine dođe do postizanja istorijskog sporazuma sa Albancima i zatvaranja kosovskog pitanja, i ocenio da će u tom procesu presudnu ulogu imati SAD

U intervjuu za Insajder.IN, on je istakao da je važno podsetiti da je Kosovo u ratu s NATO-om 1999. izgubio tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, koga je posle demokratskih promena 5. oktobra njegov naslednik Vojislav Koštunica, "u koordinaciji s delovima crkve, akademije i ruskom agenturom, abolirao za krvavi rat i gubitak Kosova".

Dodao je da se s tim, nažalost, saglasio i Boris Tadić 2004. godine kada je prvi put izabran za predsednika Srbije.

DRECUN: Kosovski Albanci nisu spremni da sednu za pregovarački sto!



Jovanović je istakao da, međutim, danas deo opozicije, deo vlasti, deo crkve, deo akademije i deo univerziteta konstantno ponavlja da, nasuprot njima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nešto prodaje, predaje ili izdaje.

- Naglašavam, Vučić nije ništa izgubio, predao ili izdao. On spasava šta se spasti može. Ako uspe da postigne sporazum sa Albancima, Srbija, ali i svi u regionu, imaće čemu dobrom da se nadaju, u suprotnom, tvrdim, postaćemo balkanska Kambodža ili Laos - rekao je Jovanović.

TRAŽILI SU OD MENE DA IZDAM VUČIĆA! E PA, MALO MORGEN! Dačić otkrio planove opozicije uoči predsedničkih izbora 2017!



On je ocenio da je, međutim, Vučić nažalost "na ovom najvažnijem poslu prepušten sam sebi, on je u nemogućoj misiji, potpuno sam, bez bilo čije pomoći i podrške".

Jovanović je ocenio i da će predstojeći izbori na Kosovu biti veoma zanimljivi i neizvesni.

- Mnogo opcija je na stolu ko bi mogao da čini buduću vlast i ko će biti premijer tzv. Kosova. Što se Srbije, tiče tu je sve kristalno jasno, SNS i Aleksandar Vučić ostvariće ponovo ubedljivu pobedu - rekao je Jovanović.

O tome kakva je budućnost Srbije, da li će se sve više okretati ka Zapadu ili ka Istoku, ili biti neka vrsta mosta između ove dve opcije, on je rekao da je Srbija na putu ka EU, otvaraju se pregovaračka poglavlja, dolaze strane investicije iz zemalja EU, ali to kada će Srbija konačno postati punopravna članica EU, ne zavisi više samo od nje.

Jovanović je istakao da je, prema njegovom mišljenju, za Srbiju mnogo važnije usvajanje i primena standarda i vrednosti EU od samog datuma prijema.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jova

pre 4 godine

Neće Srbija postati Kambodža, jer to neće dozvoliti 8.Kralj. koga taj Bibliski nepismeni gospodin ne poznaje.Srbija nezna da koriti svoje prednosti na Kosovu,Ruski mirovni vojnici od 2000-5000 na Kosovu raspoređeni u sve srbske opštine rešavaju trajno problem Kosova koje ostaje Srbsko.

ponosan

pre 4 godine

Za Srbiju je najbitnije da ima dobro odnose sa svima i da gradi sebe jaca ekonomiju razvija se i napreduje a juzna pokrajina ce ostati po Ustavu nasa. Vise od pola stanovnika juzne pokrajine ima srpska dokumenta, samo se to krije ili nije u interesu nasim politicarima da se to istrazi i objavi. Amerikanci ce se sve vise baviti sobom i svojim mukama EU takodje vec nekoliko godina je kod svih njih umrla zelja za prosirenjem. I bez ostalih naroda balkana imaju evropljani previse muke. Prosirenje EU je bilo forsirano od americke duboke drzave kroz NATO sirenje. NATO je uglavnom zaokruzio svoj cilj a kad jedni drugi i treci udare u plafon sledi stagnacija na svim poljima. Ne treba srljati u bezdan zbog americkih izbora i nemackih zelja jer se svet svakim danom sve vise menja.

Bezimeni

pre 3 godine

Šta o problemu Kosova misle, a naročito šta su uradili nosioci demokratske vlasti,članovi akademije nauka i univerziteta,odavno je poznato.Njihov rezultat je proglašenje nezavisnosti tzv.republike Kosovo! Priče da će Vučič izdati i predati Kosovo je cinično i kukavički! Uvažavali ili ne Vučića,jasno je kao dan zahvaljujući kome su sadašnja vlast i Srbija dovedeni u situiaciju da vade kestenje iz vatre! Ni Vučić,ni bilo ko,nema Ustavno pravo da "proda" deo teritorije Srbije! Kakav rezultat dvanaestogodišnje borbe može da se očekuje,predmet je samo nagadjanja i konfrontacije strateških interesa najvećih svetskih sila i one same ne znaju kako će da ga ostvare! Problem Kosova izazvan je suludom,strateškom željom SAD-a da Balkan bude pod njihovom neposrednom dominacijom,a posebno Srbija,kako bi im "prilaz" granicama Rusije preko Balkana bio čist! Za...le SAD-e za interese Albanaca! U datom istorijskom trenutku,Albanci sa Kosova su iskorišćeni za realiyaciju njihovih interesa,a mnogi iz američokog stablišmenta su od njih papreno naplatili svoju "uslugu" za priznavanje nezavisnosti,pri tom eksploatišući prirodne resurse Kosova i Metohije!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija