• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

21.09.2019

17:31 >> 17:39

(VIDEO) RUSI OBJAVILI KOLIKE SU IM REZERVE NAFTE, ZLATA, DIJAMANATA... Sad je jasno zašto AMERI I  ZAPAD žele da SRUŠE PUTINA i dovedu svoje poslušnike na vlast!

Politika

(VIDEO) RUSI OBJAVILI KOLIKE SU IM REZERVE NAFTE, ZLATA, DIJAMANATA... Sad je jasno zašto AMERI I ZAPAD žele da SRUŠE PUTINA i dovedu svoje poslušnike na vlast!

Podeli vest

Rusko Ministarstvo prirodnih resursa i ekologije procenilo je da tržišna vrednost državnih naftnih rezervi iznosi 74,5 biliona rubalja (1,2 biliona dolara)

To je skoro dvostruko više od prošlogodišnje procene, preneo je RT.

Prema podacima ruskog ministarstva, tržišna vrednost naftnih rezervi porasla je 88 procenata tokom protekle godine.

Ukupna vrednost fosilnih goriva, zlata, dijamanata, bakra i rude gvožđa takođe je ponovo procenjena na iznos od 93,4 biliona rubalja (1,5 biliona dolara).

Povećanje novootkrivenih rezervi nafte u pogledu količine nije tako impresivno. Tu rast iznosi 8,7 odsto, sa 9,04 milijardi na 9,83 milijardi tona.

Takođe je istaknuto da vrednost rezervi nafte dostiže nekih 71,7 procenata ruskog BDP-a u 2018. godini.

Procenjena vrednost rezervi gasa povećana je za jednu četvrtinu, sa 11,31 bilion rubalja (177 milijardi dolara) na 14,11 biliona rubalja (221 milijardu dolara. U pogledu količine, povećane su 3,6 odsto, na 15 biliona kubnih metara.

Vrednost ruskih rezervi rude gvožđa procenjena je na 18 milijardi dolara, zlata na 9,6 milijardi dolara, a dijamanata na 8,5 milijardi dolara.

Vrednost rezervi uglja i bakra malo je niže procenjena nego 2017. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milko

pre 4 godine

Pohalavila se USA banda lopuža na rusko bogatstvo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija