• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2019

13:59

MARJANOVIĆ: Đilas bacio 10 miliona evra na podzemne kontejnere!

Politika

MARJANOVIĆ: Đilas bacio 10 miliona evra na podzemne kontejnere!

Podeli vest

Odbornici SNS-a Skupštine Beograda izveli su danas performans u okviru kojeg su u jedan od propalih podzemnih kontejnera, koji su ugrađeni u vreme Dragana Ðilasa, simbolično bacili novac kako bi pokazali kako je Ðilas bacio skoro 10 miliona evra na projekat ugradnje tih kontejnera


Zamenik šefa odborničke grupe Radoslav Marjanović podsetio je da su podzemni kontejneri tada plaćeni šest miliona evra, a da su posao dobile dve kompanije koje se, kako kaže, nikada time nisu bavile - Blagojević d.o.o. i Blok.

Te kompanije su, kako navodi Marjanović, nakon završetka celog posla, odnosno ugradnje 1.800 kontejnera, nakon nekoliko meseci otišle u stečaj i nije postojala mogućnost da Grad Beograd traži da se ispravi posao koji je loše odrađen.

- To pokazuje da je ceo taj projekat koji je Ðilas sprovodio dok je bio gradonačelnik bio smišljen da se novac građana izvuče iz državne kase i prebaci u kase kompanija koje su bile bliske njemu - kazao je Marjanović.

Istakao je da je zbog ugradnje tih podzemnih kontejnera uhapšen bivši direktor JKP "Čistoća" Stamenković, kao i direktori te dve kompanije i dodao da to pokazuje da je projekat ugradnje podzemnih kontejnera zapravo bio pljačkanje Grada Beograda.

- Kao što je to nekada radio Ðilas, isto radi i odlazeći predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać koji je uspeo da preko agencija za čišćenje zgrada iz budžeta isplati svojim aktivistima, odbornicima i ljudima koji su danima rušili gradilišta preko 120 miliona dinara, mimo zakona o javnim nabavkama, mimo zakona o budžetu - naveo je Marjanović.

Dodaje da je Bastać i ove godine planirao da isplati još 50 miliona evra tim ljudima koji, kako napominje, jedino što rade jeste da idu po gradu i ometaju radove, "ruše gradilišta".

Marjanović navodi da bi odlazeći predsednik opštine Marko Bastać trebalo da pita Dragana Ðilasa kako je urađen projekat podzemnih kontejnera, šta se desilo sa novcem iz tog projekta i zašto je Ðilas dozvolio da se šest miliona evra "bukvalno baci u kontejner".

Navodeći da je dodatna obnova i rekonstrukcija svih tih kontejnera koštala četiri miliona evra, Marjanović kaže da imamo skoro 10 miliona evra potrošenih na podzemne kontejnere koje su građani Beograda morali da plate.

- Bastaću bi pametnije bilo, umesto što pravi svoje performanse, da pita svog šefa stranke Ðilasa zašto je dozvolio da se na ovaj način opljačka Grad Beograd i zašto je dozvolio da se ugradnja podzemnih kontejnera pretvori u lopovsku radnju koju su sprovodili i direktor Čistoće i drugi u tom lancu - kazao je Marjanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 4 godine

Podzemni kontejneri su bili odlicna stvar da su bili redovno praznjeni.A za to je trebalo da bude redovna kontrola i da budu kaznjavani oni koji to nisu radili.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija