• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

22.09.2019

22:45

ĐILASOVCI PROGLASILI KINEZE ZA OKUPATORE! Hejteri poludeli od mržnje, sad napadaju Peking

Politika

ĐILASOVCI PROGLASILI KINEZE ZA OKUPATORE! Hejteri poludeli od mržnje, sad napadaju Peking

Podeli vest

Pošto su prethodno zaratili sa EU, SAD i Rusijom, đilasovci su objavili rat i Kinezima u Srbiji!

Akademik Dušan Teodorović, koji je blizak SZS Dragana Đilasa, pozvao je vlast da hitno protera kineske policajce iz zemlje jer nam 'preti opasnost od kineske okupacije'?!

"Da li smo mi sada pod nekom vrstom postepene okupacije? Da li polako postajemo kineska provincija? Gospodo, kineski policajci, vratite se u Kinu. Kao turisti ste dobrodošli, kao policajci - NE!", napisao je Teodorović na Tviteru komentarišući početak rada zajedničkih srpsko-kineskih policijskih patrola u Beogradu koji imaju za cilj pomoć kineskim turistima u Srbiji.

Foto: Informer DN

Gde Kinezi još patroliraju

* Italija
* Hrvatska
* Crna Gora

Teodorović je, naravno, zaboravio da napiše da kineski policajci u Srbiji nemaju policijska ovlašćenja.

"Njihova funkcija biće da patroliraju zajedno sa srpskim kolegama i pomažu im u komunikaciji sa kineskim državljanima koji borave u Srbiji. Kineski policajci učestvuju u takvim zajedničkim patrolama i u drugim zemljama regiona i EU, kao što i srpski policajci učestvuju u sličnim patrolama u drugim zemljama", saopštili su iz MUP-a.

 

Vladimir Cvetković s Fakulteta bezbednosti u Beogradu kaže da su mešovite međunarodne patrole uobičajena praksa u svetu.

- Takva vrsta saradnje je potrebna kako bi se unapredili kapaciteti za postupanje policijskih službenika prema stranim državljanima. Na Crnogorskom primorju, na primer, mogu se videti policajci iz Srbije, Hrvatske, Italije, Albanije, Crne Gore... Ova saradnja nema veze sa politikom, već podstiče efikasnost obavljanja policijskih poslova. Naši policajci ne poznaju mentalitet Kineza, njihove kulturološke navike, ponašanje. Svaki vid međunarodne policijske saradnje unapređuje bezbednost - objašnjava Cvetković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 4 godine

TOM DEBILU DA NIJE ONAJ ZUTI STO SIDA GACE PREKO GLAVE DAO ZVANJE AKADEMIKA ? JADNI SMO MI KADA JE JEDAN TAKAV DEBIL AADEMIK !

Sasa

pre 4 godine

U pravu je dovesti kineske prevodioce u civilu da prevode a ne policajce.

Srđan

pre 4 godine

Najbolje bi bilo da se i akademik Teodorović vrati odakle je i došao, odnosno u p. svoje matere, kad moram da lajem.

Fikus

pre 4 godine

Koja je ovo kreatura od čoveka koji je čak i akademik!? Da sam član SANU ja bi se od sramote ispisao i javno ogradio ako su oni ovako ravnodušni i mirno gledaju da njihov "ugledni" član ovako bruka jednu od najuglednijih institucija države. To je ta Đilasova samozvana "eleita" kojoj nije mesto ni na seoskom vašaru a hoće da rukovodi državom ... Ne dao nam Bog te nesreće

flamantes

pre 4 godine

Pa ako je Srbija do Tokija, Kinezi su svakako okupirali sav Srpski Kitaj.

DEDA RAKA

pre 4 godine

Malo malo nas "bombarduju" nekim donacijama, ali nas nekako slabo bombarduju osiromašenim uranijumom!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija