• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

23.09.2019

10:40

(VIDEO) PALMA NA PINKU: Ovima iz opozicije sutra da date vlast, oni ne bi znali šta da rade!

Politika

(VIDEO) PALMA NA PINKU: Ovima iz opozicije sutra da date vlast, oni ne bi znali šta da rade!

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da zastrašivanje Srba na Kosmetu nije prestalo i ističe da ih Beograd štiti i da ih nikada neće izdati

 

- Kosovski Albanci su rekli da neće da predaju zahtev ove godine da uđu u Interpol ne zato što ne žele, već unapred znaju da će da izgube. Nemaju više većinu kada su u pitanju ti njihovi zakoni. Nekada su oni kršili međunarodno pravo ne samo oni, već i države koje im pomažu, pa su donosili odluke većinom glasova, bez obzira što se krši međunarodno pravo, sporazum koji je potpisan u Briselu, Rezolucija 1244 i tako dalje – izjavio je Marković u Novom jutru TV Pink.

Foto: pink.rs

Kako dodaje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zajedno se u Americi bore za interese Srbije.

- Ja očekujem po povratku iz Amerike da će još nekoliko zemalja povući priznanje o nezavisnosti Kosova i Metohije – ocenio je Marković.

U Egipat vodim 25 privrednika iz Srbije

Marković je najavio da će u oktobru da vodi između 20 i 25 privrednika u Egipat.

- To će biti treći put da vodim privrednu delegaciju iz Srbije. Domaćin nam je guverner Crvenog mora gospodin Ahmed. Poenta je da vratimo tržište kao što je nekad Jugoslavija sarađivala sa Egiptom – kazao je Marković.

Kako dodaje, bio je i u Rumuniji gde ga je primila predsednica Vlade i četiri ministra.

- Ekonomska saradnja sa njima mora da iz godine u godinu bude sve veća – istakao je Marković.

Prema njegovim rečima, svakih mesec dana napadne se neka srpska porodica na prostoru Kosova i Metohije.

- Pritisak na Srbe nije prestao, zastrašivanje, i ti Srbi su stalno u strahu. Sada su raspisani izbori, kosovski Albanci lobiraju neke navodno Srbe da se pojavi još neka srpska lista. Ti Srbi su poslušnici Haradinaju, Tačiju, Ljimaju i oni će raditi za njih. Međutim, Srbi na KiM znaju da je njihova baza Beograd, da bez njega ne mogu da žive, da ih Beograd nikada neće izdati – naglasio je Marković.

Toaleti na njivama - poljoprivrednik mora da bude gospodin

Govoreći o akciji da se poljoprivrednicima koji rade na njivama izgrade toaleti i tuš kabine, Marković je rekao da će kada se završi akcija biti preko 500 toaleta sa kupatilima u 52 sela.

- Kada sam se vraćao iz Beograda, video sam čoveka koji obrađuje vinograd i pored vinograda je radio ono što mu je bila potreba… Tada sam rekao sebi da moram da poravnam puteve, naspem kamen pored njiva i da posle uradim toalete sa kupatilima, tako je i bilo – kazao je Marković. 

Foto: pink.rs

Kako dodaje, poljoprivredni proizvođač je gospodin i ne mogu se oni obilaziti samo kada je izborna kampanja.

Osvrnuvši se na proteste 1 od 5 miliona koji organizuje SzS, Marković kaže da oni ne znaju šta žele, nemaju program.

- Sada da im date vlast i kažete šta ćete sutra da radite, osim da idu ispred Vesićeve kuće, ne bi znali… To što dolaze ispred nečije kuće je nemoć. Dođi ti u jutarnji program, pa ispričaj šta želiš. Međutim, oni ne zaslužuju da dođu na ovu televiziju, jer su tukli žene – smatra Marković.

Kako dodaje, Srbija ne može da se odvoji od etikete “domaći izjdanik i strani plaćenik”.

- Ta etiketa nam je zalepljena, ali ona ima i činjenice, kada je u pitanju Vuk Jeremić i još nekoliko funkcionera iz opozicije. Vidite šta se dešava u rektoratu, ono nisu studentski zahtevi, zahtevi za bolje sutra studenata – ističe Marković.

STUDENTI SU UVEK U PRAVU, ALI OVOGA PUTA NISU


Zahtevi grupe studenata u Rektoratu u Beogradu nisu studentski zahtevi. Moja deviza je „Mladi su zakon i studenti su uvek u pravu“, ali ovoga puta nisu. Ovoga puta su istaknuti politički, a ne studentski zahtevi.

- Vi studenti dragi i budućnost Srbije, vi treba da kažete „kako da se zaustavi odlazak mladih u inostranstvo, da se omogući više puta izlazak na pojedine ispite, da se smanji školarina“ i da to budu vaši zahtevi. Zna se kako se biraju ministri – u parlamentu. Izađe se na izbore, glasa se za poslanike i u parlamentu se većinom glasova izaberu ministri. Ako nekome ne odgovaraju pojedini ministri, evo sada prilike, biće redovni izbori naredne godine, izađete na izbore i glasate“, poručio je Palma gostujući na TV Pink.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija