• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

25.09.2019

13:17

(VIDEO) ĐURIĆ APELUJE: Srbi da pokažu jedinstvo, bez Srba nema daljeg delanja!

Politika

(VIDEO) ĐURIĆ APELUJE: Srbi da pokažu jedinstvo, bez Srba nema daljeg delanja!

Podeli vest

Sve Srbe koji politički nešto znače na KiM stavili smo pod jedan barjak i to su ljudi različitih političkih opcija koji su se ujedinili, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i pozvao sve Srbe da 6. oktobra izađu na izbore i sačuvaju uticaj Srba na KiM

 

- Značajno je da svi oni koji se osećaju delom države Srbije uzmu učešće i podrže Srpsku listu, jer je to garant očuvanja Srba u našoj južnoj pokrajini - kazao je Ðurić za TV Pink.

Dodao je da je važno da Srpska lista osvoji 10 mandata jer, kako kaže, Albancima na KiM to ne bi odgovaralo, te da bez 10 mandata nema nove pokrajinske vlade bez Srba.

- Oni moraju da imaju glas makar jednog srpskog poslanika. Bez dogovora sa Srbima nema daljeg delanja - zaključio je Ðurić.

Ističe da se uspelo u tome da se svi Srbi koji nešto u politickom smislu znače na KiM okupe pod jedan srpski, državni barjak.

- Danas je svih deset gradonacelnika, svih deset opština, sa srpskom većinom u sklopu Srpske liste koja je državni projekat Republike Srbije. Danas su svi Srbi koji su čvrsto povezani oko Srpske liste upućeni na saradnju sa državom Srbijom - ističe Ðurić.

Osvrćući se na razgovore predsednika Aleksandra Vučića sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel, Ðurić je kazao da je u srpsko-nemackim odnosima napravljen pomak.

- Politički odnosi su dobro utemeljeni, a to dokazuju i nemački investitori. Uvek kada se sastaju njih dvoje, to je dobra poruka za investitore - istakao je Đurić.

On je naveo da je, kada je u pitanju kosovski problem, važan otvoren dijalog.

- Došli smo od jedne zakucane pozicije iz 2008.do toga da danas svi težimo kompromisnom rešenju. To je i dalje teška, ali povoljnija slika - objasnio je Đurić uz ocenu da je napravljen preokret kada je u pitanju položaj Srbije u odnosu na KiM.

Naveo je da je važno to što danas oni koji su najviše podržavali nezavisnost, smatraju da je kompromis ipak važan.

Napominje i da je zaključak jucerašjeg susreta da Merkel želi da se nastavi dijalog, i to je veoma značajno i u interesu Srbije.

- Predsednik se u Njujorku sreće sa svetskim zvanicnicima, kako onima koji imaju iste, tako i onima koji imaju razlicitije poglede od Srbije po pitanju KiM - objasnio je Đurić.

On je naveo da do sada nije cuo ni jedno rešenje koje bi zadovoljilo srpsku stranu, ali ističe da je dalji dijalog svakako važan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija