• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

26.09.2019

21:11

TRAMPOVI SPECIJALCI NA NAŠOJ STRANI! Riker i Palmer: Priština da ukine takse, naći kompromis za Kosovo!

Politika

TRAMPOVI SPECIJALCI NA NAŠOJ STRANI! Riker i Palmer: Priština da ukine takse, naći kompromis za Kosovo!

Podeli vest

Najbliži saradnici predsednika SAD Metju Palmer i Filip Riker posle susreta s Aleksandrom Vučićem pozvali Prištinu da odmah povuče takse i naglasili da je problem Kosova moguće rešiti samo kompromisom

Metju Palmer i Filip Riker, najbliži saradnici predsednika SAD, posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku pozvali su Prištinu da odmah povuče takse na srpsku robu. Američki zvaničnici poručili su, takođe, i da je problem Kosova moguće rešiti samo kompromisom. Oni su tako suštinski podržali državnu politiku Srbije i poručili Albancima da će morati da popuste.

Palmer, specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni balkan, i Riker, pomoćnik državnog sekretara SAD, istakli su i da su Amerika i Srbija intevizirale politički dijalog i ekonomsku saradnju i saglasili su se da je što pre potrebno

Iskreno žele rešenje

Predsednik Vučić posle ovog sastanka rekao je da je Srbija spremna da se vrati dijalogu odmah po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa po pitanju Kosova i Metohije.
- Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i da poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije - naglašava Vučić, dodajući da se SAD jako trude da pronađu rešenje.

- Naši stavovi se čuju, mi otvoreno razgovaramo i prenosimo svoje ideje i stavove. Amerika hoće rešenje, a mi radimo svoj posao. Polako ali sigurno menjamo sliku svoje zemlje. Borimo se za sebe i svoje ljude, za što bolju poziciju. Nema nevažnog sastanka, svaki sastanak je izuzetno važan... - rekao je Vučić, dodajući da su se saglasili i u tome da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu presudno važni za politički i ekonomski napredak čitavog regiona.

RUSIJA ĆE BITI UZ SRBIJU! Vučić posle sastanka sa Lavrovom: Sergej mi je preneo jasnu Putinovu poruku! (VIDEO)

Karijerni diplomata Zoran Milivojević podseća da su se SAD preko svog specijalnog predstavnika direktno uključile u razgovore Beograda i Prištine.
- Amerika ima interes da se dijalog nastavi u ubrzanijem tempu, o čemu postoji i konsenzus na Zapadu, a tome se priklanja i Rusija. U prilog tezi da će takse biti ukinute govori i izjava Hašima Tačija u Njujorku. On je izašao sa izjavom da će takse verovatno biti ukinute... S jedne strane, udvara se Zapadu, a sa druge najavljuje da se stvar 'lomi'. Zapad će insistirati na ukidanju taksi posle izbora na Kosovu i na hitnom nastavku dijaloga... - podvlači Milivojević.

Suštinski susret

Diplomata Vladislav Jovanović kaže da bi od velikog značaja bilo da se sretnu Vučić i predsednik Tramp.
- Taj susret, ako do njega dođe, bio bi od suštinskog značaja za Srbiju i kosovsko pitanje. Tramp je prilično nedefinisan, ne voli da se vezuje za obaveze, čovek je nadahnuća... Bilo bi veoma dobro da diplomatija radi na približavanju administraciji SAD kako bi mogla, eventualno, da utiče na prećutnu reviziju stava o Kosovu - zaključuje Jovanović.

 

Vučić: Pozvao sam Trampa da poseti Srbiju

Aleksandar Vučić pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa da poseti Srbiju. Njih dvojica sreli su se nakratko prilikom prijema koji je u UN organizovao američki lider.
- Razgovor sa Trampom je trajao minut, minut i po. Pozvao sam ga da dođe u Srbiju. Rekao sam mu da njega Srbi najviše vole u Evropi, odmah posle Poljaka - objasnio je Vučić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija