• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2019

10:53

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK PORUČIO: Ako se nešto desi mojoj porodici, novinarima Informera ili meni, ODGOVORNI ĆE BITI LIDERI SzS!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK PORUČIO: Ako se nešto desi mojoj porodici, novinarima Informera ili meni, ODGOVORNI ĆE BITI LIDERI SzS!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je da posle tvita lidera Dveri Boška Obradovića, u kojem mu preti zatvorom, strahuje, ne toliko za sebe, koliko za bezbednost porodice i novinara Informera

Vučićević je gostujući u Novom jutru TV Pink rekao da će, ako im se nešto desi, za to biti odgovorni Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali koji "prete svima koji misle drugačije".

ČIST FAŠIZAM! Boško Obradović otvoreno preti hapšenjem glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću!

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ O PRETNJAMA BOŠKA OBRADOVIĆA: Danas preti, a sutra će stvarno da hapsi ako mu se najodlučnije ne suprotstavimo!

OSUDIO FAŠISTIČKE PRETNJE! Handanović: Došlo je vreme da Boško Obradović preuzme odgovornost za svaku napisanu i izgovorenu reč

 

Obradović je kao reakciju na vest Informera u kojoj se navodi da predsednik DS Zoran Lutovac u kancelariji drži foto-montažu uhapšenog Vučićevića, na Tviteru zapretio hapšenjem uredniku Informera i napisao da je to politički stav SzS.

Na ove pretnje reagovao je je jedan deo javnosti, ali kako kaže Vučićević, u ovom slučaju se nije pokazalo jedinstvo i solidarnost struke.

- U mom slučaju, većina ćuti. NUNS se jednim slovom nije oglasio, UNS je dao neko malo saopštenje gde kažu da je reč o neustavnoj pretnji. Pretnje Obradovića i nikakva reakcija struke na to je uvođenje fašizma na velika vrata. Ne preti meni Boško Obradović zatvorom, on kaže da mi ne gine zatvor čim oni navodno dođu na vlast. Oni kažu da ću bez dokaza i suđenja završiti u zatvoru da se oni pitaju – kazao je Vučićević, rekavši da je do sada i sam SzS je trebao da se ogradi od ove izjave, ali kako kaže, to se nije desilo. Vučićević takođe kaže da samim činom ćutanja, reč je o podržavanju pretnji lidera Dveri uredniku Informera i njegovim saradnicima.

Foto: printsvreen TV Pink

 

Vučićević kaže da pretnje dobija, jer se njegovi stavovi i pisanje ne slažu sa stavovima jednog dela opozcije.

- Mi mislimo drugačije od njih i to ih pogađa. U Informeru ima 105 zaposlenih koji vredno rade, nikome ništa ne dugujemo, plaćamo sve poreze, poštujemo sve sudske odluke, ukoliko do njih dođe, i onda moji novinari i ja doživimo ovako nešto. Meni se preti zatvorom, njima da će da ostanu bez posla i nikome nije sve jedno kada vam neko preti na taj način – kazao je Vučićević.

BEOGRADSKI ODBOR SNS OSUDIO OBRADOVIĆEVE PRETNJE VUČIĆEVIĆU! Marjanović: Kao što Đilas bahato preti policajcu otkazom, tako Boško preti zatvorom novinarima koji rade svoj posao!

Urednik Informera kaže da on oseća strah za svoju porodicu, pre svega brine za svoju decu, ali i ukazuje na odgovornost opozcije.

- Ako se bilo šta u narednom periodu desi meni, mojoj deci, porodici i novinarima Informera, odgovorni će biti Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dragan Đilas i ostali njihovi saradnici –naglasio je on, dodajući da se preteći komentari na boškovom tvitu samo nižu.

Vučićević se nakon svega pita gde je nestala demokratija, koja podrazumeva da zapravo svako ima pravo na svoje mišljenje.

- Njihovi ideolozi prete da će da bese po Terazijama, prave performanse ispred kuća. Ovo je klasičan primer širenja mržnje – naglašava on.

Vučićević je komentarisao i naslovnu stranu današnjeg lista Danas sa naslovom „Zašto Javni servis u vestima citira Informerove laže“, ukazavši da je očekivao solidarnost, a ne napade na njega.

Foto: printsvreen TV Pink

 

- Kolege iz Danasa u svojim današnjim tekstovima lažu, sramno i hajkački. Da pojasnim, prekjuče je bila konferenicja za novinare SzS, gde me je Dragan Đilas prozivao. Na toj konferenciji su moja novinarka i fotoreporter slikali Zorana Lutovca kako izlazi iz svoje kancelarije, i tako je ova fotofrafija zapravo i nasatala. Mi od toga napravimo vest na našem protalu i nakon toga krene oštra diskusija na Tviteru kada mi je Obradović i pretio – objasno je Vučićević kako je eskalirao sukob između urednika Informera i lidera Dveri.

SAMO U INFORMERU! FAŠISTIČKI UDAR NA INFORMER! Boško i Đilas PRAVE LISTU ZA ODSTREL NOVINARA!

Mnogi političari osudili su ovaj napad, među njima i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Na napad na mene reagovali su samo političari iz redova SNS-a, dok ostali ćute. Ovo je pitanje elementarne normalnosti. Kada bi neko pretio Draži Petroviću, svi bi reagovali, dok u mom slučaju to nije tako. Varaju se neke kolege koje misle da je ovo stvar Informera, to nije tačno. Ovo je stvar profesije. Meni Obradović preti da ću bez suđenja i dokaza završiti u zatvoru. On bi tako vladao kada bi došao na vlast. Ovo je strahota tog fašizma koji bi se desio kada bi oni došli na vlast – smatra Vučićević.

- Ovo je stvar koja traži jedinstvo profesije. Veliki deo novinara u Srbiji su društevno-politčki radnici u funkciji žutih. Ovi iz Danasa se predstavljaju da su vrhunac srpskog novinarstva, a onda besramno lažu – kazao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vla

pre 4 godine

Ko je taj obradovic bosko, kad toliko pisete o njemu,

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Drugosrbijanci, NUNS, UNS, NVO za zaštitu ljudskih prava i sloboda i svi ostali koji sebe ili ih gospoda iz opozicionih stranaka i simpatizeri tih stranaka nazivaju intelektualnom i umetničkom elitom Srbije, gde ste sada kada treba zaštititi slobodne / nezavisne novinare ,,Informera'' i njegovog vlasnika? Zašto ćutite? Da li u vama ima bar malo osećaja stida zbog tog vašeg ćutanja? Da li se sebe bar malo stidite dok se, naprimer, gledate u ogledalu ili kad svoj lik ugledate u izlogu? Stidite li se bar malo?

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija