• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2019

09:52

MILO ODGOVORIO IRINEJU: Nezavisno Kosovo je državni interes Crne Gore, O TOME NEMAMO ŠTA DA RAZGOVARAMO!

Politika

MILO ODGOVORIO IRINEJU: Nezavisno Kosovo je državni interes Crne Gore, O TOME NEMAMO ŠTA DA RAZGOVARAMO!

Podeli vest

Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Ðukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovala navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

- Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona - saopšteno je iz Službe za informisanje Ðukanovića.

CRNOGORCI SU NEPREDATI KOSOVSKI JUNACI KOJI SU SE POSLE ŠEST VEKOVA PREDALI! Matija Bećković o ČOJSTVU I JUNAŠTVU Mila Đukanovića: Crna Gora bez Kosova NE POSTOJI!


Irinej je u subotu, nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Ðukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

SITUACIJA U CRNOJ GORI JE TRAGIČNA DO APSURDA, VLAST U PODGORICI SISTEMATSKI ZATIRE SRPSKI NAROD, ČAK BI HTELI I DELOVE SRBIJE DA OTMU! Patrijarh Irinej otvoreno o režimu Mila Đukanovića!

 

Foto: Tanjug

Patrijarh Irinej


Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Ðukanović povući priznanje "lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima".

'MILO JE IZ ČASNE PORODICE, NADAM SE DA ĆE POVUĆI PRIZNANJE KOSOVA'! Patrijarh Irinej izrazio nadu da će Crna Gora promeniti stav po pitanju SVETE SRPSKE ZEMLJE!



Kako su naveli iz Ðukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Ðukanović u Njujorku.

"Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo", navodi se u saopštenju kabineta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Balkanska alijansa

pre 4 godine

Balkanu treba nova arhitektura i ne nezavisno Kosovo. Ima prioritetne politicku ekonomske snage da se tvori Alijansa za Balkan od Romunske, Grcke pa do Turske.

Montenegro

pre 4 godine

Braćo Crnogorci vratite se svojim korenima i svojoj katoličkoj braći hrvatima i Papi pa i Kraljevina Hrvatska vam je dala Crvenu Hrvatsku - Zahumlje i Duklju samo radi mira i hrišćanstva a izdali ste ih zajedno sa Srbima i sv.Savom kad ste se obrnuli prema Vizantiji i ropstvu?

Matori

pre 4 godine

Samo takvima kao što si ti može nešto neprirodno da bude interes a taj interes će skupo koštati i tebe i zvaničnu CG

Bajo

pre 4 godine

Ovo samo moze biti tvoj interes,nikako drzavni. No,nijesi ti kriv koliko ovaj nazovi narod. Naravno cast rijetkim koji se nijesu prodali.

deda Raša

pre 4 godine

Gazda je daleko,daleko od CG i prati iz prikrajka Milove poteze.Gde Crnogorcima nestade cojstvo i junastvo? Zaboravise da se junastvo ispoljava u onome sta treba ciniti, a kukavicluk u onome sto cinimo po zelji drugih. Uvidece i oni gde ih milo odvede ali tad ce biti kasno.

Ismail

pre 4 godine

Jeste iz časne ali možda nije iz baš najčasnije.

zoran miljkovic

pre 4 godine

ДА ЈЕ КОСОВО НЕЗАВИСНО ЗНА И ПАТРИЈАРХ, НЕГО ЗАВЛАЧИ СВОЈЕ ВЕРНИКЕ ДЕМАГОГИЈОМ,како би другачије овако дивно црква уживала, као и политичари. Овде једино Председник говори врло обазриво али наговештава истину,али зато oни којима је једино овако добро,лају на сав глас и све на штету грађана а сопствену корист.

strashni

pre 4 godine

Juce sam prosao kroz Podgoricu i zacudio se koliko albanskog ima u tom gradu, albanska radio stanica u centru grada se hvata kao RCG, koliko kola sa albanskim tablicama, radnji i prodavnica sa natpisima na albanskom...zao mi je milogoraca ali kad shvate bice kasno, nema politike sa neobrazovanim i neukim ljudima, neodgojenim, nema suzivota sa njima, oni sve prilagode sebi a ne utope se neprimetno u masu...nema u njima evropske kulture i vrednosti, na niskom nivou svesti neguju se ideje otimanja, velike Albanije i divljastva

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija