• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.09.2019

13:20

PRIŠTINA NEĆE NASILJEM SPREČITI SRPSKI NAROD DA POTVRDI PRIVRŽENOST DRŽAVI SRBIJI! Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić zaustavljen na Brnjaku

Politika

PRIŠTINA NEĆE NASILJEM SPREČITI SRPSKI NAROD DA POTVRDI PRIVRŽENOST DRŽAVI SRBIJI! Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić zaustavljen na Brnjaku

Podeli vest

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislavu Tajiću danas nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine, zbog, kako mu je rečeno na administrativnom prelazu Brnjak, toga što je na listi osoba kojima je zabranjen ulaz

Tajić je tom prilikom za Televiziju Most izjavio da se na KiM uputio kako bi dao podršku srpskom narodu u borbi za očuvanje čvrstih i neraskidivih veza sa svojom državom Srbijom, i da je sprečavanje predstavnika Kancelarije za KiM da budu sa svojim narodom bahati čin samovolje Prištine i akt političkog obespravljivanje Srba.

- Priština neće nasiljem i zabranama sprečiti srpski narod da i ovoga puta da punu podršku Srpskoj listi i potvrdi svoju privrženost državi Srbiji - rekao je Tajić.

Privremena administracija u Prištini je juče saopštila da predstavnicima države Srbije nije dozvoljeno da na bilo koji način učestvuju u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu, nakon čega je Kancelarija za KiM poručila da je to još jedan dokaz da je srpski narod u pokrajini izložen stalnom političkom nasilju, kršenju ljudskih prava i nedemokratskom postupanju.

- U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu - saopštila je Kancelarija za KiM.

Na meti zabrana Prištine proteklih dana našli su se i drugi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju: Damjan Jović, Dušan Kozarev i Petar Petković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija