• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2019

18:57

ĐILASOVA RADA I RAŠIĆ BI DA PROMENE IZBORNU VOLJU SRBA NA KiM! Vesić: Sad je jasno na čije glasove računa koalicija "Sloboda"!

Politika

ĐILASOVA RADA I RAŠIĆ BI DA PROMENE IZBORNU VOLJU SRBA NA KiM! Vesić: Sad je jasno na čije glasove računa koalicija "Sloboda"!

Podeli vest

Spot koji je kandidat koalicije ''Sloboda'' na KiM Nenad Rašić objavio na albanskom jeziku pokazuje jasne namere liste Rade Trajković da se promeni izborna volja Srba koji žive na KiM, ocenio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić i istakao da je cilj da se na izborima na KiM izaberu predstavnici Srba koji bi, kako kaže, podržali Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i druge albanske partije

Vesić je za Tanjug rekao da se iza obraćanja Rašića na albanskom jeziku u predizbornom spotu krije namera da se promeni izborna volja građana srpske nacionalnosti na KiM tako što bi deo albanskih birača glasao za listu Rade Trajković koja je, kako navodi, partner Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

- Sada se jasno pokazalo kakav plan imaju Rada Trajković i Dragan Ðilas na KiM. Očigledno da deo albanskih birača glasa za kandidate ove liste i da obezbede da neki od njih postanu poslanici kako bi sutra podržali Haradinaja, Tačija i ostale albanske partije da formiraju vladu - kaže Vesić.

KOSOVO ĆE UĆI U INTERPOL! On je veći ŠIPTAR OD HARADINAJA I TAČIJA! Sramna izjava predstavnika KVAZI SRPSKE KOALICIJE na KiM Nenada Rašića! (VIDEO)

 

Ocenio je da se na KiM sprema sličan scenario kao na izborima u Bosni i Hercegovini kada je deo bošnjačkih birača glasao za Željka Komšića i tako, navodi Vesić, izabran predstavnik Hrvata za kojeg većinski hrvatski narod nije glasao.

- Očigledno se i na KiM priprema da se izaberu poslanici za koje srpski građani neće glasati kako bi se promenila izborna volja Srba na KiM - kaže Vesić.

Prema njegovim rečima, to jasno potvrđuje plan koji je, kako Ðilas izrekao 2013.godine, a to je da se, kaže Vesić, isele svi Srbi sa KiM i na taj način reši kosovsko pitanje.

- Samo što im Ðilas nije ponudio da se usele u njegove nekretnine kojih, po sopstvenom priznanju, ima u vrednosti od 25 miliona evra - rekao je Vesić.

RASPALA SE RAŠIĆEVA KOALICIJA! Napustila ga tri kandidata zbog veličanja nezavisnog Kosova i vređanja Srpske liste!

 

Ističe da sve što rade Trajković, Ðilas, Jeremić, Obradović zajedno sa predstavnicima albanskih stranaka, jasno govori da Srbi treba da izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.

- Glas za Srpsku listu je glas da se zaštite interesi Srba na KiM, a glas za bilo koju drugu listu zajedno sa albanskim biračima, jeste za to da Srbi nestanu sa KiM - zaključio je Vesić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija