• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.10.2019

19:29

NEMCI, SREĆAN VAM DAN UJEDINJENJA! Predsednik Vučić na prijemu kod ambasadora Nemačke: Ponosan sam na naše prijateljstvo!

Politika

NEMCI, SREĆAN VAM DAN UJEDINJENJA! Predsednik Vučić na prijemu kod ambasadora Nemačke: Ponosan sam na naše prijateljstvo!

Podeli vest

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib priredio je večeras prijem povodom Dana ujedinjenja te zemlje, kome su prisustvovale mnoge zvanice, predstavnici diplomatskog kora, najviši srpski zvaničnici, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić

- Čestitam Nemcima Dan ujedinjenja. Ponosan na srpsko - nemačko prijateljstvo - napisao je Vučić na svom instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

- Dozvolite da citiram kancelarku Merkel, koja je rekla da će Evropa biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice EU. Budućnost Srbije se nalazi u ujedinjenoj Evropi - rekao je Šib na srpskom jeziku, ističući da Srbija može da računa na podršku Nemačke.

Šib je potom na engleskom jeziku naglasio da na teškom putu ka članstvu u EU, Nemačka ceni dosadašnje napore Srbije i ohrabruje njenu posvećenost tom cilju.

On je ukazao na odlične bilateralne odnose Srbije i Nemačke, nedavne susrete najviših zvaničnika i najavio skori dolazak nemačkog ministra ekonomije Petera Altmajera u Srbiju, zajedno sa privrednicima.
 

ODNOSI SA ČEŠKOM NA VISOKOM NIVOU, KOSOVO GLAVNA TEMA! Vučić se sastao sa predsednikom češkog Parlamenta Vondračekom: Jačanje političke, ali i ekonomske saradnje! (FOTO)

 

Ambasador je podsetio na istorijski značaj pada Berlinskog zida i ujedinjenja Nemačke.

- Svestan sam da su na Zapadnom Balkanu sećaja ljudi na političke događaje pre par decenija različita od onih u Nemačkoj. Kad je Nemačka ponovo ujedinjena, Jugoslavija se raspala i region još uvek živi sa posledicama - rekao je ambasador.

U Nemackoj se 3. oktobar obeležava kao Dan ujedinjenja, dan kada su se 1990. ujedinile Istočna i Zapadna Nemačka, posle rušenja Berlinskog zida.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DEKINAISSUS

pre 4 godine

Nemcima čestitke za ujedinjenje ! Dok se jedni ujedinjuju neki se raspadaju i rasparčavaju ! Kako je kome suđeno.

SS

pre 4 godine

I treba da se ponosiš,oni se ujedinili,a nas razjedinili,a ni kraja tome nema sa njihove nacističke platforme.

Ludilo mozga

pre 4 godine

Oni sve veći mi sve manji zbog njih! Ti im cestitam!

Stojan

pre 4 godine

Taj prokleti dan kada su svi fasisti Evrope dobili zeleno svetlo da se stvara njihova Evropa koju su sanjali zajedno sa Hitlerom. Kao da se djavo popeo na zemlju. Mir u Evropi ce biti samo kad se Nemcima unisti moc i uticaj da ne rovare kontinentom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija