• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

03.10.2019

12:21

UBIJTE MAJKU I DAĆEMO VAM DEČJI DODATAK! Šešelj upozorava na podli plan Zapada kad je reč o sudbini Kosova i Metohije! (VIDEO)

Politika

UBIJTE MAJKU I DAĆEMO VAM DEČJI DODATAK! Šešelj upozorava na podli plan Zapada kad je reč o sudbini Kosova i Metohije! (VIDEO)

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink da će u nastavku pregovora Beograda i Prištine Zapad od Srbije tražiti da prizna nezavisnost Kosova, a da će nam zauzvrat ponuditi brži i lakši ulazak u Evropsku uniju, što nikako ne bismo smeli da prihvatimo...


- Zapad će tražiti da bezuslovno priznamo Kosovo, a da Srbija zauzvrat ubrzano uđe u Evropsku uniju. To ne smemo da prihvatimo. Ulazak u EU nikome ne bi trebalo da bude adut u ovim pregovorima. ne mogu oni da kažu odrecite se nacionalne teritorije pa ćemo vas primiti. Ubijte majku pa ćemo vam dati dečiji dodatak - rekao je Šešelj.

Šešelj je istakao da je sada veoma važno izaći na izbore na Kosovu i Metohiji, i da ako Srpska lista osvoji dovoljan broj mesta u parlamentnu, Albanci neće moći da manipulišu i donose odluke protiv srpskog naroda.

- Sadašnja ustavna i zakonska rešenja na Kosovu omogućavaju srpskoj poslaničkoj grupi da bez njene saglasnosti ne mogu biti doneti neki vrlo važni zakoni. Čak ni zakon o vojsci nije mogao da bude donet, i on je neregularan - rekao je Šešelj i dodao da sve to može u jednom trenutnu da pripadne kosovskim Albancima.

Kako je naveo, trenutna vlast u Srbiji je na sebe preuzela odgovornost za ishod pregovora oko Kosova i Metohije, te i da se očekuje da se nastavak pregovora što stabilnije nastavi posle ovih izbora.

- I na Zapadu i kod nas očekuju da će Haradinajeva stranka otići u opziciju, da će biti poražena, a da će pobediti ove dve stranke koje bi pristale na zahtev sa Zapada da se ukinu takse - objasnio je Šešelj i naveo da jedino ukidanje taksi može dovesti do nastavka pregovora, i da Srbija ne sme da prihvati nikakvu kontrameru sa svoje strane kao odgovor na ukudanje taksi, pošto one nisu u skladu sa međunarodnim sporazumima:

 

 

- Takse su bile potpuno neregularne jer su gaženje CEFTA sporazuma - kazao je Šešelj, i dodao kako je izdvojena velika svota novca kojom bi se potplaćivali Srbi da glasaju za izdajnike, a samo je, kako je naveo, Kurtijeva partija izvojila tri miliona evra:

- Obilaziće Srbe u nekim sredinama, uglavnom noću, od vrata do vrata, nudiće neki iznos, ja ne znam koliki. Nije to nešto naročito veliko, ali za srpsku sirotinju to može da bude primamljivo, i zato ljude treba upozoriti da se ne igraju. Jedan trenutak radosti koji bi taj novac priredio upropastio bi sve šanse da žive u Srbiji - rekao je Šešelj te dodao da je OEBS svestan svih šiptarskih marifetluka i da je zato odlučio da ne kontroliše izbore:

- OEBS će biti samo neki spoljni posmatrač, kontrolisaće ima li tuča, ali neće se baviti neregularnostima na izborima - dodao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, ovaj pregovarački proces bi trebalo da se pretvori u pregovore između Srbije i Albanije:

- Mi njima da ustupimo jednu teritoriju Kosova gde su u većini Alabanci, a da oni nama daju sever Albanije, do reke Drim, uključujući Skadar i luku Sveti Jovan od Medove - rekao je Šešelj i dodao da kosovo ne priznaje kao državu i da bi jedino pregovarao sa Albanijom. Šešelj je zaključio kako je neophodno da se Rusija i Kina obavezno uključe u pregovarački proces.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Lazić

pre 4 godine

Tačno, Srbi mogu da postignu stvaran uspeh samo ako pregovaraju sa Albanijom odnosno sa Albancima, a oni neka sastave pregovarački tim kako žele. Zamena teritorija kao jedina opcija, ali ne po principu srpsko za srpko već srpsko za albansko (Albaniju). Ako su Arbanasi do sada mogli da odbijaju pregovore i nameću svoju pregovaračku platformu sada je red da Srbi nametnu svoju: razgraničenje uz razmenu teritorija, ali teritorija Srbije za teritorij Albanije! Albanci su i onako mnogo puta izjavili da je njihov cilj ujedinjenje svih albanskih teritorija. Srbi treba da tu lekciju nauče od Albanaca!

zoran miljkovic

pre 4 godine

МЕНИ НИЈЕ ЈАСНО ЗАШТО СЕ ОВОМ ЧОВЕКУ ДАЈЕ ОВОЛИКИ МЕДИЈСКИ ПРОСТОР,ЊЕГОВА КОМУНИСТИЧКА ПОЛИТИКА ЗАВИЈЕНА У НАВОДНИ ПАТРИОТИЗАМ,ЈЕ ОДАВНО ПРЕВАЗИЂЕНА И ОН ЈЕ ТОЛИКО НЕБИТАН,А О ВИСОКОЈ ПОЛИТИЦИ ПОЈМА НЕМА, СЕМ ДА ЈАВНО МРЗИ ЗАПАД,јер он тамо и не припада, исто као и Европи, његов сан су Сев.Кореја и сви диктаторски режими.АЛИ ЈЕ ОТИШАО У ПОЛИТИЧКУ ИСТОРИЈУ.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija