• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.10.2019

16:17

ANTIĆ O PRIVATIZACIJI "HIP PETROHEMIJE" sa predsednikom UO Gasprom Njefta Aleksandrom Djukovim (FOTO)

Politika

ANTIĆ O PRIVATIZACIJI "HIP PETROHEMIJE" sa predsednikom UO Gasprom Njefta Aleksandrom Djukovim (FOTO)

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se, na marginama Devetog međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, sa predsednikom UO Gasprom Njefta Aleksandrom Djukovim

Jedna od tema sastanka bila je predstojeći proces privatizacije u preduzeću "HIP – Petrohemija" a.d.Pančevo. Ministar Antić kazao je da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i da joj je strateški partner potreban zbog investicija, koje treba da obezbedi da Petrohemija dugoročno stabilno funkcioniše.

Foto: Informer

 

Aleksandar Djukov istakao je da Gasprom Njeft ima potencijalni interes za učešće u iznalaženju adekvatnog modaliteta privatizacije, a zajednički je ocenjeno da će Vlada Republike Srbije i Gasprom Njeft intenzivirati i konkretizovati razgovore o Petrohemiji. 
 
Tokom sastanka analizirana je realizacija tekućih projekata, pre svega “Duboka prerada”, koji je značajan za ceo naftni sektor, a koji će osigurati da NIS ostane lider na zahtevnom regionalnom tržištu naftnih derivata.

Foto: Informer

Takođe, razgovaralo se o radu i poslovanju Naftne industrije Srbije, uz ocenu da će se uložiti dodatni napori, da zajednička kompanija, koja ima uticaj na ukupnu ekonomiju Srbije, ostvari još bolje rezultate, u skladu sa očekivanjima oba akcionara.
 
Sastanku su prisustvovali savetnik predsednika Republike Srbije, Dragutin Matanović, generalni direktor “Srbijagasa”, Dušan Bajatović, kao i prvi zamenik generalnog direktora Gasprom Njefta - Vadim Jakovljev i zamenik generalnog direktora za preradu, promet i logistiku,  Anatolij Černer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija