• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

07.10.2019

22:24

PROVOKACIJA I DALJE NEMA NIKAKVE REAKCIJE NADLEŽNIH VLASTI! Državo, da li je Trifunoviću dozvoljeno da cepa zastavu?!

Politika

PROVOKACIJA I DALJE NEMA NIKAKVE REAKCIJE NADLEŽNIH VLASTI! Državo, da li je Trifunoviću dozvoljeno da cepa zastavu?!

Podeli vest

Tužilaštvo danima ćuti posle strašne provokacije Branislava Trifunovića, a kada su Šešelj i radikali palili i cepali zastave SAD i Hrvatske, oni su odmah bili optuženi i kažnjeni!

Srpsko tužilaštvo danima ne reaguje na strašnu provokaciju glumca Branislava Trifunovića, koji je prošle nedelje tokom pozorišne predstave "Pad" u Leskovcu iscepao srpsku zastavu! Na sve to, Trifunović je još i rekao da je srpsku trobojku pocepao jer je to zastava ubica i lopova!?!

- U ime te zastave i pod tom zastavom ljudi ubijaju, kradu, lažu, varaju, dok se kunu u tu zastavu - poručio je Trifunović na okruglom stolu, koji je organizovan posle izvođenja pozorišnog komada.

Vređanje države Srbije

Međutim, iako je nesumnjivo da su se u ovom postupku i izjavi Branislava Trifunovića 'stekli svi uslovi' da on bude optužen za krivično delo skrnavljenja državnih i nacionalnih simbola - za šta je zaprećena novčana, ali i zatvorska kazna - niko od nadležnih do danas nije reagovao.

Foto: Informer DN

U zatvor na razmišljanje

Trifunovića treba primerno kazniti, pa da u zatvoru razmisli šta je uradio
Vojislav Šešelj, lider SRS

Tako se kao sasvim logično postavlja pitanje da li sve ovo znači da je Trifunoviću, koji je i pokretač Đilasovih protesta 'Jedan od pet miliona', dozvoljeno da nekažnjeno skrnavi srpska državna obeležja?! Čitava stvar postaje čudnija ako znamo da su Vojislav Šešelj i njegovi radikali svojevremeno zbog paljenja i cepanja zastava SAD i Hrvatske ekspresno optuženi i kažnjeni!!

Branislav Trifunović nije juče odgovarao na naše pozive i poruke, a Vojislav Šešelj, na drugoj strani, kaže za Informer da su njegovi potezi opravdani, jer je imao jake i opravdane motive da pali i gazi zastave tuđih zemalja, dok je sa Trifunovićem sasvim drugačija priča.

- Zašto mene neko da kazni jer sam palio hrvatsku zastavu?! Hrvati su nad srpskim narodom izvršili tolike zločine pod tom zastavom. Znam da su protiv mene neki tužioci podnosili prijave, ali ja od 2016. imam poslanički imunitet... Moj saradnik Nemanja Šarović je 2012. kažnjen novčanom kaznom kada je na protestu SRS ispred Predsedništva Srbije palio zastave 'Kosova', SAD, EU i NATO - kaže Šešelj, naglašavajući da Trifunović mora odmah u zatvor jer je svojim činom najstrašnije vređao srpsku zastavu i naciju.

Hitno reagovati

- Niko nema prava da u Srbiji cepa srpsku zastavu! Niko ne sme da skrnavi državne ambleme, niti da vređa Srbiju i srpsku naciju. Trifunovića treba primerno kazniti, pa da u zatvoru razmisli šta je uradio. Iskreno, ja bih ga za to što je uradio streljao, ali, nažalost, smrtna kazna je ukinuta... - kaže Šešelj.

Foto: Informer DN

Poslanik SNS i advokat Vladimir Đukanović ocenjuje da je potpuno nedopustivo cepanje zastave i vređanje države.

TRIFUNOVIĆ TREBA DA BUDE KAŽNJEN! Pavle Bihali poziva institucije da reaguju na cepanje srpske zastave

 

- Treba se pozvati na član Krivičnog zakonika po kojem će svako ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu biti kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora. Trifunović mora da odgovara! Potpuni je idiotizam i kriminal da se u Srbiji cepa srpska trobojka! Čak i da je to deo nekakve umetnosti, mora da se zabrani. Probajte da iscepate američku zastavu u Americi... Pa bio bi momentalno uhapšen svaki glumac na sceni - podvlači Đukanović.

Foto: Informer DN

Advokat Svetozar Vujačić apeluje da se ovaj Trifunovićev čin što pre procesuira, jer je reč o teškom krivičnom delo.

- Zašto je tužilaštvo potpuno nemo na ove ispade?! Oni očigledno pristupaju krajnje selektivno zakonu! Nažalost, to je izrazito realna slika srpskog tužilaštva. Bez obzira na sve, moraju da Trifunovića procesuiraju, i to hitno! - naglašava Vujačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 4 godine

U normalnoj državi o svemu tome ne bi bilo diskusije ,jer bi taj govnarko, odmah po tom "hrabrom "delu,već kopao krompir u Zabeli.U ovom "kupusu"od države gde Se nekažnjeno stavljaju mete na neistomišljenike,"piša po grobovima","veša"na Terazijama,blokira ceo grad zbog svađe dve taksi struje,skidaju I uništavaju saobraćajni znaci,razbojnički upada u institucije,.........Itd,itd,a zvanične institucije se čak I ne oglašavaju,,mada su u obavezi da to rade,šta očekivati osim rasula I raspada.Zato pohapsiti I rasturiti ološe koji nam ne daju da normalno živimo,ali I one koji nas ne štite ,a po zakonu su obavezni da to rade

SS

pre 4 godine

Ma da,pustite mu da sva srpska obeležja i grbove pocepa,popali,jer on je zaboga "glumac"

kralj

pre 4 godine

niko ne postavlja pitanje dali je trifunovic srbin i dali je ta zastava njemu draga_sta je drugacija stvar kada cepate tudju__

aha

pre 4 godine

ne sećam se da je Šešelj bio kaznjen zbog zastava.....

Anja

pre 4 godine

Da sam ja to uradila, vec bi bila iza resetaka.Postupak ovoga glumca koji za razliku od nekih drugih dobrih glumaca ne mogu da dodju do uloge ni u pozoristu niti na filmu, je za svaku osudu.Ako mu se ne svidja ova drzava neka i on kao Djuricko ode tamo gde je bolje, a ne da cepa zastavu Srbije, pod hitno ga uhapsiti.

AMatić

pre 4 godine

Takvi kao Trifunović nema mnogo u Srbiji, zato kad mački dođe o glavi s**e u brašno (naćve) tako i on. Ili će država da pokaže da postoji i ovakve kriminalce kazni, ili će u narod da se nađe neko ko će to da uradi, Beogrqd je veliki, živela Srbija.

Čika Crni

pre 4 godine

Avaj, zašto dobri glumci postaju loši političari?? A da treba da bude kažnjen, treba.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija