• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2019

14:06

VUČIĆ: Izuzetno značajna ekspertska podrška OEBS-a

Politika

VUČIĆ: Izuzetno značajna ekspertska podrška OEBS-a

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom sa kojim je razgovarao o reformskim procesima, situaciji u regionu i strateškim prioritetima Srbije

Predsednik Vučić je istakao da OEBS predstavlja izuzetno značajnu regionalnu bezbednosnu organizaciju, koja pruža mogućnost za zajedničko suočavanje sa mnogobrojnim postojećim i novim bezbednosnim izazovima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

- Veoma smo zadovoljni saradnjom koju ostvarujemo sa Misijom OEBS-a u Srbiji i smatramo da je ekspertska podrška, koju ova Organizacija pruža našim institucijama, izuzetno značajna. Cenimo i podršku Misije procesu izrade Medijske strategije - rekao je predsednik Vučić i pohvalio saradnju koju naše institucije ostvaruju sa Misijom OEBS-a na Kosovu i Metohiji.


Predsednik Vučić visoko je ocenio i saradnju sa OEBS-om i njenom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u oblasti unapređenja izbornog procesa. U cilju praćenja primene preporuka i unapređenja izbornog procesa, Vlada Srbije je u avgustu ove godine donela odluku o osnivanju Radne grupe za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava.

Generalni sekretar Greminger je istakao da OEBS želi da podrži Srbiju u konsolidaciji demokratskih institucija, unapređenju izbornog sistema i jačanju medijskih sloboda.

Tokom susreta, sagovornici su zaključili da Srbija aktivno doprinosi stabilnosti i bezbednosti, promoviše regionalnu saradnju, kao i da je snažno posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju smernica OEBS-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija