• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

10.10.2019

23:09

NARODE, SAD SU PALE BAŠ SVE MASKE, SAD JE VALJDA SVIMA SVE JASNO! Kurti pravi vladu sa Đilasom!

Politika

NARODE, SAD SU PALE BAŠ SVE MASKE, SAD JE VALJDA SVIMA SVE JASNO! Kurti pravi vladu sa Đilasom!

Podeli vest

Aljbin Kurti saopštio da će u novoj vladi ministarsko mesto dati Đilasovom bliskom saradniku Nenadu Rašiću, koji je sa Radom Trajković na izborima dobio samo 0,67% glasova

Aljbin Kurti, kandidat za 'premijera' lažne države objavio je da će novu 'vladu Kosova' formirati sa Nenadom Rašićem, bliskim saradnikom lidera SZS, tajkuna Dragana Đilasa!

Kurti nastavlja da ignoriše činjenicu da je Srpska lista osvojila gotovo sve srpske glasove u pokrajini - čak 95,2 odsto, i iako ga 'ustav Kosova' obavezuje da najmanje jedan resor u vladi prepusti Srbinu koga podrži najveća srpska parlamentarna stranka, on to uporno odbija. Kurti je rekao da će ministarsko mesto dati Nenadu Rašiću, koji je sa Radom Trajković na nedeljnim izborima dobio samo 355 glasova, što je samo 0,67 odsto! Taj Rašić se u kampanji 'preporučio' Šiptarima tako što je snimao spotove u kojima je na albanskom pozivao 'građane' u zajedničku borbu protiv 'monstruozne Srpske liste'!

Foto: Informer DN

Hoće svoje

Budući da se Kurti zalaže sa 'veliku Albaniju' i protiv je dijaloga Beograda i Prištine, sasvim je normalno da hoće da u vladu ubaci svoje, 'privatne Srbe' 
Ivica Dačić

Krše i svoje 'zakone'

Prema rečima Aljbina Kurtija, 'potpuno je nemoralno' razgovarati sa Srpskom listom!?!

- Nisam još razgovarao sa predstavnicima Srba. Imamo Srbe na Kosovu koji uvažavaju 'ustav republike Kosovo'. Sa njima ću početi razgovore. Kada je o Srbima reč, zašto bi u vladu, na primer, uzeo Nenada Rikala, kad imam ovde Nenada Rašića, kojeg poznajem i poštujem. Ne smatram da je to pritisak na Srpsku listu, već oslobađanje od Beograda. Ne mogu da preferiram Srbe koji govore 'Kosovo i Metohija' ili 'privremene kosovske institucije' i koji oslobodilačku vojsku Kosova nazivaju teroristima. Najbolje je da Srpska lista i DPK Kadri Veseljija, budu u opoziciji, jer to nisu stranke, već su države - rekao je Kurti.

Foto: Tanjug

Komentarišući ove navode, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorava da Kurti planira da prekrši 'zakone' koje su sami Albanci doneli.

Diplomate neće ispred albanske zastave

Ambasadori SAD i Nemačke u Prištini odbili su da se sa Aljbinom Kurtijem fotografišu ispred albanske zastave, koju on drži u svojoj kancelariji, objavio je prištinski 'Zeri'.
'Zeri' je to zaključio na osnovu fotografija nastalih posle odvojenih sastanka američkog i nemačkog ambasadora, Filipa Kosneta i Kristijana Helta sa Kurtijem. Kurti se juče susreo s Kosnetom, sa kojim se fotografisao ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište 'Samoopredeljenja', a ista scena viđena je i 19. septembra, kada se sastao sa nemačkim ambasadorom.

 

 

- Ovo samo govori koliki su prevaranti i koliko ne poštuju čak ni svoju reč, pa ni svoje zakone. Niko ne može da ignoriše činjenicu da je Srpska lista osvojila najviše glasova u srpskim sredinama. Kurti može da priča šta hoće, ali činjenice pokazuju drugačije. Budući da se Kurti zalaže sa 'veliku Albaniju' i protiv je dijaloga između Beograda i Prištine, normalno je da hoće da u vladu ubaci svoje, privatne Srbe, koji će da rade strogo po njegovim naredbama - navodi Dačić.

Foto: Tanjug

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM kaže da "svaki Kurta nađe svog Murtu".

Kurti i dalje za 'veliku Albaniju'

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, ali nikako u okviru Evropske unije.
- Ne mogu reći da se nacionalno jedinstvo dešava u EU. Tu se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Naš savez se mora dogoditi ovde. Kosovo i Albanija treba da se integrišu u okviru federacije... - rekao je on. 

- I Aljbin Kurti našao svog Murtu u Nenadu Rašiću, Radi Trajković i njima sličnima. Ovako mala deca zamišljaju da se pravi vlada. Srpska lista svakako neće Kurtiju biti podrška za realizaciju velikoalbanskog projekta - podvlači Đurić.

Ekstremno

Predsednik Odbora za Kosovo Milovan Drecun ocenjuje da se Kurti ponaša krajnje neodgovorno i daje ekstremne izjave.

- Aljbin Kurti svojom izjavom da neće imati Srpsku listu u svojoj vladi direktno krši kosovski Ustav. Ali šta god radio, on nikada neće naterati srpski narod da prizna takozvanu državu Kosovo. Tamo mora da se poštuje izborna volja srpskog naroda. Sada je posao na američkom izaslaniku da ga uvede u racionalno političko ponašanje - zaključuje Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Normalno,pa oni su ga i pustili iz zatvora,jer sarađuju odavno.Inače sad ispada da većina šiptara u vlasti KiM su poreklom Srbi.Interesantno.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija