• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs

14.10.2019

17:57

SAD SE PETLJAJU I U SLUČAJ "KRUŠIK"! Đilasovci brane čoveka koji je odao SLUŽBENU TAJNU!

Politika

SAD SE PETLJAJU I U SLUČAJ "KRUŠIK"! Đilasovci brane čoveka koji je odao SLUŽBENU TAJNU!

Podeli vest

Đilasovci su izgleda konačno ponudili svoj politički program građanima Srbije. Pa kažu, Srbija snadbeva oružjem ISIS teroriste! Radnik „Krušika“ osumnjičen da celih pet godina ko zna kome sve daje strogo poverljiva dokumenta iz srpske fabrike i ugrožava njeno poslovanje i izvoz iz Srbije je jako pravdoljubiv mladić! Bugarska novinarka koju dovode u vezu sa bugarskim trgovacima oružjem koji se bore za tržište za izvoz je najveći srpski patriota, piše Alo.rs

Đilasovci su danas poslali i svog advokata Vladimira Gajića da preuzme zastupanje A.O., radnika fabrike namenske industrije „Krušik“, koji se sumnjiči za odavanje službene tajne. Iako već dva dana tvrde da je reč o uzbunjivaču koji je navodno ukazao na korupciju u poslednje dve godine, čak i N1 je danas objavio da A.O. status uzbunjivača nije ni tražio. Ono što opozicija izbegava da pomene jeste da se A.O. sumnjiči da je dokumentaciju, počev od one o proizvodnji i nabavkama do one o pregovorima sa potencijalnim kupcima i ugovore, iznosio iz fabrike još od 2014.

- Bezbednost namenske industrije zapravo je značajno pitanje nacionalne bezbednosti Srbije, a ovakvi postupci svakako ugrožavaju vojnu industriju, utiču na njen pad i prestajemo da budemo kredibilni u svetu. Zato imamo bojazan da se u delu javnosti vrši zamena teza i „daje alibi'' osumnjičenom. U svakoj uređenoj državi za iznošenje vojne tajne i poverljivih dokumenata se snosi odgovornost i pitam da li bi bilo drugačije da se u SAD-u ili Nemačkoj desio ovakav slučaj", rekao je danas Filip Pejković iz NVO Nacionalna avangarda, navodi Alo.rs.

Kome je sve A.O., revoltiran jer su mu kako je sam ispričao istražnim organima majku smenili sa mesta direktora, predao poverljive papire tek će se utvrđivati s obzirom da se obimna dokumentacija tek veštači.

- Uzmite primera radi bugarsku novinarku koja je objavila tekstove u kojima tvrdi da Srbija snadbeva ISIS teroriste u Jemenu oružjem iz „Krušika“, što je naša opozicija pozdravila kao spektakularno otkriće. U Sofiji je dovode u vezu sa pojedinim bugarskim trgovcima oružjem koji su izgubili neka tržišta za izvoz, poput Saudijske Arabije. Te je pitanje za čije interese radi i zašto se baš Srbijom bavila – kaže sagovornik Aloa, inače dobar poznavalac vojne industrije.

Alo.rs prenosi, kako je mnogo načina a koje je A.O. sa svojim krvičnim delom mogao ugroziti poslovanje srpske fabrike.

- Zamislite recimo ukoliko je neka inostrana kompanija bila zainteresovana da kupi robu iz ove srpske fabrike i ukoliko su papiri došli u ruke fabrike iz neke druge zemlje u regionu? Jasno je da tu postoji mogućnost preuzimanja posla. Ili uzmite recimo situaciju da su prosto negde objavljeni ugovori za koje se obe strane i naša fabrika i preduzeće koje kupuje obavezuju da je strogo tajan? Logično je da ćete time postati manje pouzdana fabrika, da će to uticati na smanjenje potencijalnih kupaca, a samim tim i na izvoz iz Srbije i na gubitak inostranih tržišta za našu zemlju – kaže njihov sagovornik.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija