• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.10.2019

10:12

PALMA U SOLUNU: I Grčka treba da se pridruži dogovoru Srbije, Severne Makedonije i Albanije!

Politika

PALMA U SOLUNU: I Grčka treba da se pridruži dogovoru Srbije, Severne Makedonije i Albanije!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma razgovarao je u Solunu sa gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom


- Ono što jeste problem i za srpske i za grčke privrednike, kao i za grad Solun zbog luke je teretni saobraćaj, odnosno dugo čekanje kamiona na granicama. Nedavno je u Novom Sadu postignut dogovor između Srbije, Severne Makedonije i Albanije o slobodnom protoku, ljudi, roba, usluga i kapitala. Time će se postići velike uštede, jer kamioni na granicma između tih država neće čekati više dana, nego sat vremena i moj predlog gradonačelniku Soluna je da predloži Vladi Grčke da se i Grčka uključi u taj dogovor, kako više ne bi bilo dugih čekanja za kamione i na grčkoj granici - izjavio je u Solunu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma u razgovoru sa gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom.

- Siguran sam da će 2020. godine još više turista iz Srbije dolaziti u Grčku, zato što naši građani više ne žele da idu u neke zemlje gde su do sada išli i njihova destinacija će biti Grčka. Dogovorili smo se i da izvršimo razmenu studenata od 2020. godine. Nekada je veliki broj grčkih studenata studirao u Jagodini i uopšte u Srbiji. Moj predlog je da grčki studenti imaju povoljnosti prilikom studiranja u Srbiji i da srpski studenti u Grčkoj imaju iste uslove. Pozvao sam gradonačlenika Solina da dođe u Srbiju sa 50 – ak privrednika i vlasnika turističkih agencija. Pozvao sam i grčke hotelijere i vlasnike apartmana da građani Srbije koji više od 5 godina letuju u istom hotelu ili apartmanu u Grčkoj imaju povoljnije uslove od ostalih i popust od 30 posto. Siguran sam da će Grčka i dalje podržavati Srbiju na evropskom putu i hvala Grčkoj što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije - rekao je Marković.

Gradonačelnik Soluna Konstantinos Zervas zahvalio se Markoviću na poseti.

- Primio sam u moj grad Dragana Markovića sa svim njegovim velikim sposobnostima i velika je stvar što ste uradili za svoj grad i svoju zemlju, kao i za Grčku. Ono što je važno da ste predložili nekoliko planova za poboljšanje saradnje između Grčke i Srbije i ja ću učiniti sve da ti vaši predlozi budu i realizovani - kazao je gradonačelnik Soluna Konstantin Zervas.

Foto: informer.rs

Marković je u grčkom gradu Veria, koji se nalazi nedaleko od Soluna, u makedonskoj regiji Grčke, razgovarao i sa gradonačelnikom Verie, Konstantinosom Vorgiazidisom. Marković je u razgovoru sa Vorgiazidisom istakao da treba ojačati sportsku saradnju između dve zemlje jer, kako je rekao, sportisti su nabolji ambasadori.

Foto: informer.rs

Dragan Marković Palma je sa saradnicima u Verii prisustvovao i prvoj utakmici 2. kola rukometnog EHF kupa, između šampiona Srbije - rukometašica Jagodine i grčkog prvaka PAOKA – a. Jagodinu su u Grčkoj bodrili i navijači iz Jagodine. Prvi meč PAOK je dobio sa minimalnih 25:23, što daje šansu Jagodini da u revanšu u subotu u sportskoj hali u Jagodini anulira minus i prođe u treće kolo. U srpskoj delegaciji bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević, odbornik u Skupštini grada Jagodine, naš poznati kardiolog dr Miodrag Jarkin i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija