• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.10.2019

10:46

ŠIPTARI SE POSVAĐALI, SVI HOĆE VLAST! Mustafa traži sedam ministarstava, Kurti nudi pet! TOTALNI HAOS NA POMOLU!

Politika

ŠIPTARI SE POSVAĐALI, SVI HOĆE VLAST! Mustafa traži sedam ministarstava, Kurti nudi pet! TOTALNI HAOS NA POMOLU!

Podeli vest

Prve pukotine pojavile su se u odnosima između dve najjače stranke, samo devet dana posle vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, a zapelo je oko raspodele ministarstava u budućoj vladi

Prema pisanju "Kohe ditore", Demokratske savez Kosova Ise Mustafe, stranka koja je osvojila 5.000 glasova manje od Samoopredeljenja, traži da u vladi ima četiri ministarstva više od pokreta Aljbina Kurtija, ukoliko on bude premijer.

Tačnije, kako su u DSK zamislili, takva vlada bi imala sedam njihovih ministara, tri iz Samoopredeljenja, dok bi po jedno ministarstvo bilo namenjeno srpskim i predstavnicima nacionalnih manjina.



Kurtijev pokret, međutim, u pregovorima o formiranju vlade zahteva da obe strane imaju po pet ministarstava, od ukupno 12.

Prema preliminarnim rezultatima, Samoopredeljenje je na izborima 6. oktobra osvojilo 25,5 odsto glasova ukupno izašlih birača, dok je DSK pripalo 24,8 odsto glasova.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija