• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

20.10.2019

21:30

KOLIKO PARA IMA NAPOLJU, KAD JE POČEO DA IH VRAĆA U ZEMLJU?! Đilasov pulen Marko Bastać švercovao devize iz Dubaija! Zavrteće vam se u glavi kad čujete cifru!

Politika

KOLIKO PARA IMA NAPOLJU, KAD JE POČEO DA IH VRAĆA U ZEMLJU?! Đilasov pulen Marko Bastać švercovao devize iz Dubaija! Zavrteće vam se u glavi kad čujete cifru!

Podeli vest

Skandal! Bastać je doputovao u Beograd iz Dubaija i pokušao da unese u zemlju više para od zakonom dozvoljenih 10.000 evra - kod sebe je imao 12.750 evra i 81.000 dinara. Odmah alarmirani nadležni

Marko Bastać, potpredsednik Stranke pravde i slobode, na čijem je čelu Dragan Đilas, pokušao je da unese u zemlju više para od zakonom dozvoljene sume - 10.000 evra, zbog čega je alarmiran odsek za borbu protiv kriminala i dežurni tužilac, saznaje Kurir.


Doneo lovu iz Dubaija


Bastać je danas, 20. oktobra 2019, redovnim letom u 13.35, kompanije „Flaj Dubai“ doputovao iz Dubaija za Beograd. Prema rečima izvora našeg lista, prilikom rutinskog pregleda, kod ovog opozicionog političara, koji je i na čelu opštine Stari grad, nađena je veća količina novca od zakonom propisane dozvoljene sume.


- Prilikom carinskog pregleda, kod Marka Bastaća je pronađeno 12.750 evra i 81.000 dinara. Zakonom je dozvoljeno da osoba može da unese u zemlju 10.000 evra. To znači da je Bastać kod sebe imao oko 3.440 evra više nego što je zakonom propisano - kaže izvor Kurira.

Pošto je kod Bastaća pronađena suma novca koja se kosi sa zakonskim propisima, obavešten je odsek za borbu protiv kriminala SGP Aerodrom.


- Nakon obaveštavanja nadležnih, odseka za borbu protiv kriminala SGP Aerodrom i konsultacija s dežurnim tužiocem, protiv Marka Bastaća će biti podneta prijava za carinski prekršaj - dodaje izvor našeg lista.


U zakonu stoji da je unos deviza u Srbiju slobodan, ali da je iznos ograničen - 10.000 evra i da putnik koji na ulasku u Srbiju ne prijavi da ima više od te sume može biti u carinskom prekršaju. Najčešći razlog neprijavljivanja novca/deviza jeste taj što onaj ko ga nosi mora da objasni poreklo novca i njegovu namenu.

BALI NIJE NIKAKAV LUKSUZ, PAR SOMA ZA DVE NEDELJE! Sergej Trifunović glumio Vuka Jeremića hvaleći se skupim putovanjem, a onda je dobio komentar kome se nije nadao!

 


Prekršaj


- Neprijavljivanje sume koja je veća od 10.000 evra je carinski prekršaj. Možete uneti novca koliko god želite, ali ako je reč o sumi iznad 10.000 evra, u dinarima ili drugoj stranoj valuti, dužnost vam je da to prijavite. Tada ćete dobiti potvrdu da ste uneli prijavljenu sumu i nećete imati problema pri izlasku iz zemlje ukoliko samo prolazite kroz Srbiju ili pak novac vraćate u inostranstvo - objašnjavaju u Upravi carina.


Bastać je široj javnosti postao poznat po performansima u kojima ismeva beogradsku vlast. Ti peformansi su s vremenom poprimili nasilan karakter - Bastać je sa svojim pristalicama čupao znakove za radove s puta i rušio ogradu koja je obezbeđivala radove na Trgu republike. Nedavno je Bastać obećao zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da će da ga išamara kad ga bude sreo.

 

Bastać ćuti
SASLUŠAO PITANJA, NIJE ODGOVORIO


Bastać se javio na telefon, saslušao pitanja i zatražio da mu ista pustimo mejlom. Pitanja su mu poslata, ali odgovor na njih do zaključenja broja nije stigao.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fikus

pre 4 godine

Kao fol, nosio je pare da hitno pomogne prijatelju !!! Koje idiotsko objašnjenje, ne bi ga progutao ni pas sa maslom. Naravno da je jasno čemu pare, svi oni naasilnici koji ruše po Beogradu i prave sranja na sve strane to ne rade iz ljubavi prema Bastaću nego za pare koje su očigledno na sponzorisanom računu u Dubaiju. Naravno da se poreklo tih para neće nikad saznati pa se zato i ne može prijaviti unos jer nema dokaza o poreklu ...

amogo

pre 4 godine

iso u dubai da kine sa racuna,dobio lovu da sabotira po beogradu

Kostadin

pre 4 godine

Sve preko 10.000 moraju oduzeti pa na sud zbog prekršaja.

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Ко контролише политичаре, колико пара носе?

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Koliko para ima napolju? Mnogo!

Ljubiša

pre 4 godine

A,smeta ti kad Vulin unosi,a kad Bastać to radi onda ti ne'smeta?Ko zna koliko je ''svevišnji'' Bastać uneo para, za Vulina bar znamo.

Branko

pre 4 godine

Bravo za carinu i policiju sada ga treba pritisnuti da dokaže poreklo novca.

Mira

pre 4 godine

Sada je i potvđeno da se bavi sumnjivim radnjama. Pa ko danas u Srbiji ima tolike pare?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija