• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.10.2019

21:53

ŠIPTARSKA NENORMALNA POSLA! Hoće Srpsku listu u vladi, ALI NEĆE KOALICIJU SA NJIMA!

Politika

ŠIPTARSKA NENORMALNA POSLA! Hoće Srpsku listu u vladi, ALI NEĆE KOALICIJU SA NJIMA!

Podeli vest

Srpska lista će imati mesto u vladi po Ustavu Kosova, ali neće biti deo vladajuće koalicije Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja, izjavio je član predsedništva DSK Haki Rugova sa Gazetu Ekspres, prenosi Kosovo onlajn

Zvaničnici DSK su, kako kaže, otvoreni za sve stranke osim za Demokratsku partiju Kosova (DPK) i Srpsku listu.

Rugova je rekao da Srpska lista ima mesto u vladi samo u okviru kompetencija koje joj pripadaju na osnovu ustava, ali nije ključna u formiranju vlade.

- Nema potrebe za koalicijom sa Srpskom listom. Oni će prema Ustavu imati mesto u vladi. Inače koalicija sa njima nije poželjna i ne bi se smela dogoditi - istakao je Rugova.

KURTI DOŽIVEO SAOBRAĆAJKU U ALBANIJI! Krenuo da slavi pobedu na izborima, pa se sudario!



On je naveo i da je njegova stranka otvorena za koaliciju sa pokretom NISMA, ako oni pređu cenzus.

Povodom izjave članice Samoopredeljenja Aljbuljene Hadžiu da je na sastancima sa DSK dogovoreno da nova vlada ima najviše 12 ministarstava, Rugova kaže da taj broj nije konačan i da ih može biti više ili manje te da ministarstva još nisu podeljena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
niko

pre 4 godine

Šta je tu čudno? Sad je 6:0 za nas! Stigao "Kurta", je li? E pa sad, "Kurta" će nam ga "zaKurtalisati"! Malo nam je što će po prvi put biti formirana Vlada koja nije okrvavila ruke za vreme rata.Nije mi što vi pišete, nego što ja treba da nastavim da živim na Kosmetu....

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Косовски шиптари хоће Раму за председника!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija