• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2019

17:53

AKO DAJEMO KOSOVO, TRAŽIMO SRPSKU I DEO CRNE GORE! RUSIJA I KINA SU NAŠI DŽOKERI! Drecunova teza za razmišljanje: Merkelova najavila regionalnu konferenciju o KiM, to je naša šansa!

Politika

AKO DAJEMO KOSOVO, TRAŽIMO SRPSKU I DEO CRNE GORE! RUSIJA I KINA SU NAŠI DŽOKERI! Drecunova teza za razmišljanje: Merkelova najavila regionalnu konferenciju o KiM, to je naša šansa!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra na ideju zapada da se pitanje KiM reši u okviru samoproglašenih granica Kosova, da onda Srbija mora da podigne ulog, izađe iz okvira rešavanja samo kosmetskog problema i da pitanje postavimo regionalno

- Ako se bude održavala mirovna konferencija o Kosovu, a dok do nje ne dođe treba mnogo da se ispregovara. Lično smatram da Srbija morala da u te pregovore ubaci i pitanje BiH, budućnosti RS i status srpskog naroda posebno u Crnoj Gori - rekao je on za TV Pink.

Na taj način bismo mogli, kaže, da otvorimo prostor za drugačije viđenje kosovskog problema od ovoga što je početna ideja SAD i nekih zapadnih zemalja.

- Po njima Kosovo mora da postane sastavni deo i članica UN i NATO, a da će za uzvrat Srbiji biti pružena pomoć na putu ka EU, kao i ekonomska pomoć. Ta početna pozicija SAD i zemalja koje priznaju tzv. Kosovo po Srbiju je teška i da će pregovori, ako do njih dođe, biti teški - naglasio je on.

ŠIPTARSKA NENORMALNA POSLA! Hoće Srpsku listu u vladi, ALI NEĆE KOALICIJU SA NJIMA!



Navodi da je zvaničnik Stejt departmenta na Beogradskom bezbednosnom forumu rekao da nije isključena opcija mirovne konferencije, a da je nemačka kancelarka Angela Merkel nedavno u UN u Njujorku rekla da je moguće da dođe do organizovanja regionalne konferencije.

- Konferencija koja se nagoveštava ne može da prođe bez svih stalnih članica SB, a time i Rusije i Kine - zaključio je on.

Ocenjujući posetu predsednika ruske vlade Dmitrija Medvedeva Beogradu kaže da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju u borbi za očuvanje suvereniteta i integriteta na KiM, ali skreće pažnju da se realno mora sagledati koje su mogućnosti Rusije i da ne treba očekivati nerealno.

- Oni mogu da nam daju podšku u UN u sprečavanju da lažna država Kosovo postane njihova članica. Bitno je da se spreči njihov puni međunarodni kapacitet. Dok ne postanu članica UN nikada neće biti u pravom smislu država - naglasio je Drecun.



Pojašnjava da Rusija može da pomogne u ekonomskom razvoju i u energetskoj stabilnosti, da su Srbiji potrebne ruske investicije, podrška u jačanju odbrambenih i bezbedonosnih kapaciteta.

- Rusija na više načina podiže naš kapacitet u borbi za KiM, ali i tu postoje ograničenja. Toga moramo da budemo svesni. Vidite da nema praktično granice između Kosova i Albanije, albanski vojnici imaju vežbe sa kosovskim vojnicima i na takve stvari Rusija ne može da utiče - smatra Drecun.

Dodaje da će Rusija biti prisutna u završnoj fazi pokušaja rešavanja konačnog statusa KiM, jer će sve što bude postignuto morati da bude verifikovano u Savetu bezbednostri UN, od strane Rusije i Kine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MIR

pre 4 godine

Sve je to uzalud, ako ne uzmeno Skadar i dalje do mora, nikada nije bilo mira ako Srbija nije imala izlaz na more.

Joca

pre 4 godine

Sto bo rekao Dragan Jovanovic,od svega toga mozete samo kurac da dobijete

Mrki medo

pre 4 godine

Ma malo je to.?????.Što ste tražili to ste dobili ili hočete još???

Isak Samonikli

pre 4 godine

Sve je to nase kompletno - sve sto je nabrojano, nema nikakvog deljenja. Treba samo Vojska Srbije da udje i sve objedini - i tacka. Ko je to jos u istoriji dijelio svoju zemlju drugima?

Lala iz Banata

pre 4 godine

Ако тражимо од Ангеле *мичке, пре ћемо добити , нег* наше Косово...!? Зато не тражите од Немаца ништа...! Ионако никад и ништа нећемо ни добити...!! Не тражите нешто што је Ваше...Ако молите и тражите, значи: да није...?!

MilosObilic1389

pre 4 godine

Ма недамо ни педља српске свете земље...!! Ако треба прогласићемо ОКУПАЦИЈУ КОСОВА и борити се са Сотонистима - баш као Карађорђе и Кнез Милош...!! Нема попуштања АНТИХРИСТИМА

flamantes

pre 4 godine

Znači i pretenzije na Crnu Goru, pa sve mi se čini da ćete sigurno nestati sa lica plamete

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija