• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

22.10.2019

13:33

VULIN SA DŽANGOM: Primetan veliki napredak u vojnoj saradnji

Politika

VULIN SA DŽANGOM: Primetan veliki napredak u vojnoj saradnji

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i potpredsednik Centralne vojne komisije Kine Džang Jousji saglasili su se danas da je samo mesec dana nakon posete generala Džanga Beogradu primetan veliki napredak na polju bilateralne vojne saradnje

Vulin i Džang su se, u razgovoru tokom svečanog radnog ručka koji je priređen za članove srpske delegacije, saglasili i da je bilateralna vojna saradnja konkretizovana novim projektima i planovima koji će se realizovati u skorijoj budućnosti.

Ocenili su da se vojno-tehnička saradnja Srbije i Kine odvija planiranom dinamikom i potvrdili da će sledeće godine Vojska Srbije i Narodnooslobodilačka armija Kine održati svoju prvu zajedničku vežbu,

Potvrđeno je i da će se saradnja razvijati i u oblasti vojne medicine, ABHO i sajber bezbednosti, saopšteno je iz srpskog Ministarstva odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs



General Džang je Vulinu zahvalio na gostoljubivom dočeku i organizaciji posete kineske delegacije Srbiji koju je on predvodio, navodeći da je imao izuzetnu čast što se tokom posete Beogradu sastao i s predsednikom i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prijateljstvo Srbije i Kine je čvrsto i nepokolebljivo - ocenio je general Džang, kaže se u saopštenju.

Ministar Vulin u Kini učestvuje na panelu "Interesi malih i srednjih zemalja i zajednička bezbednost" na 9. Sjangšan forumu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija