• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.10.2019

16:45

(FOTO) DAČIĆ SA ALTMAJEROM: Odlični odnosi Srbije i Nemačke

Politika

(FOTO) DAČIĆ SA ALTMAJEROM: Odlični odnosi Srbije i Nemačke

Podeli vest

Srpsko-nemački odnosi poslednjih godina postali su odlični i postoje uslovi da oni budu još bolji, zajednički su konstatovali u današnjem razgovoru prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar privrede i energetike Savezne Republike Nemačke Peterom Altmajerom

Tokom razgovora je ocenjeno i da izuzetan podstrek bilateralnoj saradnji dve zemlje daju veoma dobri lični odnosi predsednika Vučića i kancelarke Merkel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug

Dačić je istakao da odnosi sa Nemačkom za Srbiju predstavljaju prioritet, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu. Kada je reč o ekonomskom segmentu odnosa, šef srpske diplomatije posebno je naglasio značaj činjenice da je ministar Altmajer u posetu Srbiju došao u pratnji velike privredne delegacije, sa ciljem da privredni subjekti dve zemlje razgovaraju o konkretnim merama za dalje unapređenje saradnje.

Foto: Tanjug

Altmajer je izrazio zadovoljstvo što sa brojnom privrednom delegacijom boravi u Srbiji i izrazio uverenje da će njegova poseta dati konkretne rezultate na planu daljeg jačanja ekonomske saradnje između Srbije i Nemačke.

Foto: Tanjug

Tokom razgovora, razmenjena su i mišljenja o perspektivama za obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija