• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2019

10:20

NEĆEMO BITI DEO VLADE KOJA NE POŠTUJE PRAVA SRBA! Jevtić poručio američkom senatoru Džonsonu: Investicije bi pospešile nastavak dijaloga, ali prvo Priština da UKINE TAKSE!

Politika

NEĆEMO BITI DEO VLADE KOJA NE POŠTUJE PRAVA SRBA! Jevtić poručio američkom senatoru Džonsonu: Investicije bi pospešile nastavak dijaloga, ali prvo Priština da UKINE TAKSE!

Podeli vest

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i američki senator Ron Džonson saglasili su se na sastanku u Vašingtonu da bi razvoj ekonomije i konktretne investicije pospešile nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Senator Džonson je naglasio da SAD pridaje veliku važnost rešavanju pitanja odnosa Beograda i Prištine i da se ta šansa ne sme propustiti, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Tokom sastanka istaknuto je da u rešavanje problema odnosa srpskog i albanskog naroda treba ići korak po korak i da dijalog treba da počne što pre, ali, kako se navodi, bez forsiranja da se do brzog rešenja dođe, već da postignuti kompromis za rezultat da dugoročni mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Naglašena je potreba ukidanja taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH jer, kako je rečeno, protok robe treba da teče nesmetano.

 

BOŠKIĆ I ĐILAS NAREDILI SVOJOJ RADI DA NAPADNE RUSE I DRŽAVU SRBIJU! Trajkovićeva osula paljbu: Što se borite protiv NATO?! Ne treba nam S400!



Kada su u pitanju nedavno održani izbori na Kosovu i Metohiji, Jevtić je svom sagovorniku preneo da predstavnici Srpske liste neće biti deo problema, već deo rešenja, ali će interese srpskog i ostalih nevećinskih naroda predstavljati isključivo na način da njihova prava ne budu ugrožena, jer je zaštita ljudskih prava od suštinske važnosti za Srpsku listu.

Jevtić je još jednom istakao da Srpskoj listi nije prioritet i da neće biti deo Vlade Kosova u kojoj se ne poštuju ni oni kao politički predstavnici Srba na Kosmetu, pa samim tim ni građani koji su u velikom procentu glasali za Srpsku listu.

 

AMERI UCENILI SRBIJU, PRESTANITE DA RUŠITE PRIŠTINU U MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI! Traže da lažnu državu pustimo u Interpol, u UN, da ne lobiramo za povlačenje priznanja...



Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ponovnog susreta dvojice zvaničnika i ujedno se saglasili da njihovi sastanci u budućnosti mogu i da bi trebalo da budu češći.

Nakon sastanka sa senatorom Džonsonom, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić će se u Beloj kući susreti sa direktorom Saveta za nacionalnu bezbednost SAD-a Džonom Eratom.

Ovim sastankom biće završena višednevna Jevtićeva poseta Vašingtonu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija