• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

25.10.2019

12:29

ĐILAS NAPRAVIO DIL SA PROFESORIMA: 50.000 evra da glasate da je doktorat Malog PLAGIJAT!

Politika

ĐILAS NAPRAVIO DIL SA PROFESORIMA: 50.000 evra da glasate da je doktorat Malog PLAGIJAT!

Podeli vest

Jedan od profesora iz etičkog odbora Univerziteta u Beogradu koji treba da odlučuje o doktoratu Siniše Malog uzeo je od Dragana Đilasa 50.000 evra da glasa protiv Malog, dok se drugi dogovorio da postane dekan fakulteta na kom predaje kada opozicija preuzme vlast, saznaje Srpski telegraf od izvora iz Đilasovog Saveza za Srbiju

Kako se bliži 4. novembar, dan kada sedmočlani Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu donosi konačnu odluku o tome da li je doktorski rad ministra finansija Siniše Malog originalno naučno delo ili plagijat, u javnost isplivavaju novi detalji.

- Jedan član etičkog odbora od Đilasa je dobio pare da ubedi ostale članove da glasaju da je doktorat Malog plagijat, i to 50.000 evra! Drugog člana obrlatio je obećanjima da će, kad se opet vrati na vlast, njemu obezbediti da napreduje u karijeri, odnosno da postane dekan fakulteta - otkriva izvor.

Zbog pisanja Srpskog telegrafa, nastala je čitava panika u odboru jer niko nije siguran ko je među njima u dilu s Đilasom. 

- Trenutno traže krtice u svojim redovima, svako sumnja na svakog, nastao je opšti haos. Međutim, upravo ti koji šuruju sa opozicijom podgrevaju vatru i optužuju druge da su oni Đilasovi saradnici - navodi izvor.

Kada je reč o izboru članova Odbora za profesionalnu etiku, njih ukupno ima sedam i imenuje ih Senat univerziteta, na predlog rektora. Četvoro je iz reda nastavnika, i to po jedan iz svake grupacija nauka, jedan je iz reda istraživača u naučnom zvanju, jedan iz reda studenata i jedan iz reda sekretara fakulteta.  

Foto: Pink.rs

Đilas je ostao pri stavu da ne daje izjave za naš list, dok istraživački novinar Marko Matić kaže da opozicija već računa da je odluka doneta u njihovu korist, što je skandalozno.  

Matić: Opozicija već računa da je odluka doneta u njihovu korist, što je skandalozno

- Kako se približava rok kada će napokon biti stavljena tačka na izmišljenu priču o plagijatu doktorata Siniše Malog, svedoci smo da oni koji su tu aferu lansirali svakodnevno vrše medijske pritiske na ljude koji treba da donesu konačnu stručnu odluku. U tom smislu na meti linča se našla i Stručna komisija FON, jednog od naših najuglednijih i u svetu najpriznatijih fakulteta, koja je iznela jasan zaključak da prema akademski relevantnim parametrima sporni doktorat nije plagijat. S druge strane, imamo navijački nastrojenu gomilu koja halabukom u javnosti pokušava da izvrši pritisak kako bi etička komisija BU donela političku odluku koja njima odgovara, što samo pokazuje da je od samog početka ovo i bio politički, a ne stručno motivisan slučaj - zaključuje Matić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djekson

pre 4 godine

Al nije sve uplatio Bastac je pre neki dan uneo pare Sad su u malom problemu Ali snaci ce se

zoki

pre 4 godine

Bio u Engleskoj da prebaci 200-300 milione sto je " zaradio " i povlaci se iz politike . Vidi se da mu politika neide i nemoze vise da " zaradi " i ide zauvek da uziva i da se udara u grudi koliko je pametan

Marija

pre 4 godine

Opozija misli da se parama može sve kupiti stalno smišlja kako da skrene pažnju na sebe.

zoki

pre 4 godine

Narod nerazume : Zasto Djilasa ne vode u zatvor zboglopovlika , podmicivanja i korupcije ???

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija