• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2019

11:48

VULIN: Kada je Srbija stabilna nema sukoba na Balkanu

Politika

VULIN: Kada je Srbija stabilna nema sukoba na Balkanu

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi hrabru, izbalansiranu i srpsku politiku, i za sve poteze koje povuče kao vrhovni komandant Vojske Srbije, vodi računa kako će se to odraziti na Srbiju na prvom mestu, izjavioje danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

On je to rekao za TV Prva komentarišući reakcije na vežbu "Slovenski štit 2019" Vojske Srbije i Oružanih snaga Rusije.

Vulin je istakao da je svaka vežba i svako pokazivanje naoružanja, spremnosti, borbene gotovosti i discipline poruka i prijateljima i neprijateljima, a da se prijatelji iskreno raduju, jer to govori da će Srbija biti još snažnija i još stabilnija.

Dodao je da svako treba da razmišlja gde sebe pronalazi i koju poruku želi da otvori, jer svako sam odlučuje o tome da li je prijatelj ili neprijatelj.

 - Predsednik Vučić je jedini lider na Balkanu koji vodi mirovnu politiku i on to stvarno iskreno radi verujući da je to dobro i za srpski narod i za sve druge narode. Nažalost, nisam siguran da svaki put ima sagovornike sa druge strane, ali kao lider koji vodi mirovnu politiku, on zna da je srpska vojska garant slobodne, nezavisne i sigurne Srbije -  rekao je Vulin.

Istakao je da kada je Srbija stabilna, snažna, kada može da zaštiti Srbe u okruženju, bez obzira na to gde oni žive, nema sukoba na Balkanu.

Vulin navodi da je ruski protvivvazdušni sistem "Pancir", koji će posle vojne vežbe ostati u Srbiji, jedno od najsavremenijih srredstava protivvazdušne zaštite i ističe da je to oužje koje se ne daje svima.

 - Ovakvo oružje se ne daje nesigurnoj, nestabilnoj zemlji, zemlji koja ima agresivne namere, ne daje se zemlji koja je toliko slaba da će to sutra preuzeti neki teroristi, već ozbiljnim, sigurnim i stabilnim državama. Rusija je ovim potezom poručila da smo projateljska zemlja i da ima puno poverenja u nas i u našeg vrhovnog komandanta kad mu daje na raspolaganje takvo oružje koje nije dala nikome -  naglasio je Vulin.

On je poručio da čitav svet, a pre svega region, sada zna da Srbija više nije tehnološki zaostala zemlja, već zemlja koja ima najsavremenije sisteme koji mogu da je odbrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Јака војска - јака држава...! Слаба војска, ... - рат...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija