• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

26.10.2019

14:41

MOŽEŠ DA BIRAŠ, SKOČI SAM SA TREĆEG SPRATA ILI DA TE MI BACIMO! Očajna majka dečaka (12) iz Beograda progovorila o JEZIVOM NASILJU U ŠKOLI KOJE NJEN SIN TRPI GODINAMA!

Politika

MOŽEŠ DA BIRAŠ, SKOČI SAM SA TREĆEG SPRATA ILI DA TE MI BACIMO! Očajna majka dečaka (12) iz Beograda progovorila o JEZIVOM NASILJU U ŠKOLI KOJE NJEN SIN TRPI GODINAMA!

Podeli vest

Ivana Popović iz Beograda tvrdi da je njen sin Luka već sedam godina izložen maltretiranju grupe dečaka, a direktorka i uprava Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" i pored brojnih molbi, na to nisu reagovali

- Moje dete trpi nasilje od prvog razreda. To se u početku zataškavalo. Pa smo mi, kada smo saznali, ćutali, misleći da će da prođe. Kada je Luka došao u peti razred, prvih mesec je odbijao da ide u školu. Tada smo saznali da je jedan od dečaka pokušao da ga baci sa trećeg sprata - kaže Ivana.

Prema Ivanininim rečima, Luku su obarali na zemlju, šutirali, otimali mu ranac i jaknu, psihički maltretirali, ali škola nije mnogo učinila.

- Mi smo sve prijavili direktorki. Ona nas je zamolila da "ne širimo priču dalje" i da sve ostane u okviru škole. Posle toga ništa nisu preduzeli - kaže Lukina majka.

Foto: printscreen

Ivana smatra da je školskom rukovodstvu najbitnije da se priča zataška kako oni ne bi imali problema. S druge strane, nasilje se nastavilo do danas.

- Pre samo nekoliko dana mu je, na trećem spratu škole, prišla ista grupa dečaka. Rekli su mu da može da bira da li će sam da skače sa prozora ili će oni da ga bace. Takođe, saznala sam da su ga isti dečaci jednom prilikom zaključali u toaletu i nisu mu dozvoljavali da izađe - rekla je Lukina majka.

Posle više bezuspešnih žalbi školskom rukovodstvu, Ivana je odlučila da se obrati medijima.

- Kada sam, posle incidenta u toaletu, otišla u školu direktorka mi je saopštila da kamere ne rade, tako da ne mogu ništa da preduzmu. Ja zaista ne vidim razlog da se dalje njoj obraćam, jer smo prijavu podneli i oni ništa nisu uradili. Stalno se ponavlja isto, tako da sam odlučila da više neću da ćutim. Ne dam svoje dete - kaže ona.

Foto: printscreen

Ipak, Ivana kaže da nije ljuta na decu koja malteretiraju njenog sina.

- Dečake koji napadaju moje dete ne mogu da krivim. Smatram da su za sve krivi njihovi roditelji. O tome dovoljno govori činjenica da mi je, kada sam se žalila zbog nasilja nad mojim sinom, majka jednog od njih pretila - kaže majka.

Ona kaže da će se za svog sina boriti do kraja i da je već odlučila koji su njeni sledeći koraci.

- Luka će da krene kod psihologa jer je sve ovo ostavilo posledice na njega. On je počeo da krivi sam sebe zato što ga ne vole. Slučaj smo prijavili i policiji. Moram da pomognem svom detetu - kaže Ivana i dodaje da će angažovati advokata kako bi naterala školu da zaštiti njeno dete.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Roksi

pre 4 godine

Ono što ja nikako ne razumem je to što roditelji koji saznaju da im je dete maltretirano i da škola ništa ne preduzima i dalje dete šalju u istu školu. Promeniti školu i okruženje je najmanje što svaki roditelj treba uraditi. U Beogradu ima mnogo škola i ne vidim razlog da se to ne uradi, pa ja bi i stan promenila ako upis uslovljava da živimo u okruženju škole.

Kalimero

pre 4 godine

Izvinite ali ovde nešto debelo ne štima - dete trpi nasilje od 1. razreda, sada je 12 godina, znači 7 (SEDAM) godina vi ćutite i čekate da škola nešto uradi? Kakvi ste vi to roditelji? Zašto niste otišli u policiju, u centar za socijalni rad, obratili se medijima kao sada? Šta vas je sprečavalo da to uradite? Da je u pitanju moje dete ja bi odavno prebio i tog nasilnika koji je hteo dete da mi baci sa 3. sprata ali i njegove roditelje a vi 2 godine ćutite čak i posle takvog incidenta? Umesto da odete istog časa u policiju vi piskarate na Twiteru? Nemam reči ...

Posmatrac

pre 4 godine

U jednom privatnom vrticu " *******" decak ***** star sest godina danima maltretira decu u vrticu dok mladjane vaspitacice to sto vide kao da ne vide. Tata njegov im je omiljeni dasa. Dok je jedna od vaspitacica gledala u svoj mobilni telefon umesto u grupu dece kojom je zaduzena : hipraktivni ***** koji izigrava silu je drugu ******* gurnuo toplomer u uvo, pritisnuo i probusio mu bubnu opnu. Kada su deca vaspitacici rekla sta je uradio , ona je poverovala ***** koji je to negirao. Vaspitacica je morala ostaviti telefon jer je bila duzna odmah pozvati roditelje jednog i drugog deteta i inicirati lekarski pregled. ******* je izostao nedelju dana iz vrtica. Usni lekar je konstatovao povredu uha: probusenu bubnu opnu i opredelio terapiju antibioticima i dve vrsti kapi za nos i usi. Kontrole su potrebne povremeno zbog opasnosti od ostecenja njegovog sluha. Roditelji povredjenog decaka nisu reagovali !? Ko ce zastititi decu koju ne stite cak ni njihovi roditelji kako se ne bi zamerali vaspitacicama kobojagi elitnih privatnih " in " vrtica i bahatim tatama ex sportistima malih nasilnika koji ko zna na koji nacin su vaspitani. U drzavnim vrticima vaspitacica bi bila vec saslusana pred Disciplinskom komisijom i pretio bi joj otkaz ! Pokondireni roditelji umesto da decu daju u drzavne vrtice u kojima se znaju pravila , red i rad , gde na izlozenom jelovniku mogu videti svakog dana sta su deca imala za obroke, imaju izlozbe radova svoje dece itd. Pokondireni roditelji svoju decicu od 4, 5, 6 godina za Noc vestica odvode maskirane - te male malisane u " elitne " vrtice na nocne zurke u vrticima gde nasminkana deca posle zurki spavaju celu noc a dostupna su tek sutra posle 13 h. Sta se iza svega toga krije sumnja rodbina cije negodovanje ne uvazavaju drski pokondireni roditelji. To sto se tamo desava nije po nasim obicajima vec americkim. Nazalost cesto zastitnicku ulogu nezasticene dece odigraju mediji kao sto je ovaj , posle cijih clanaka se angazuju nadlezne sluzbe i nadlezni organi.

jovo

pre 4 godine

Podrška za majku i njenog sina, dete pet godina trpi nasilje a niko ne reaguje. Nasilnike treba za primer ostalima izbaciti iz škole i upisati u specijalnu školu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija