• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2019

23:15

ČAK 110 ŠIPTARA IZ OVK MORA U HAG! Prištinski mediji  pišu  da OVK kreće u ofanzivu!

Politika

ČAK 110 ŠIPTARA IZ OVK MORA U HAG! Prištinski mediji pišu da OVK kreće u ofanzivu!

Podeli vest

Predsednik 'udruženja veterana' Hisni Gucati rekao je da su samo ovog meseca na adrese oko 40 bivših pripadnika ove terorističke organizacije stigli pozivi Specijalnog suda

Šiptarski zločinci svakoga dana su u sve većoj panici jer Specijalni sud za zločine terorističke OVK planira da tokom novembra podigne prve optužnice i naredi prva hapšenja! Poslednje dve nedelje aktivnosti ovog suda su jako užurbane.

To je potvrdio i predsednik 'udruženja veterana OVK' Hisni Gucati, koji je rekao da su samo ovog meseca na adrese oko 40 bivših pripadnika ove terorističke organizacije stigli pozivi Specijalnog suda, čime je broj poziva iz Haga od početka godine dostigao 110!

- Ukupan broj pozvanih je dostigao 110, ne računajući one koji nisu bili članovi OVK ili koji nisu iz privatnih razloga objavili svoj poziv - rekao je Gucati.

Oprezno sa zaključcima

Među onima koji su dobili poziv su dva generala, članovi štaba, komandanti operativnih zona i komandant generalštaba Azem Sulja, inače rođeni ujak predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija.

Vojislav Šešelj

Sve je meni to sumnjivo. Uopšte ne verujem u ozbiljnost tog suda. Mnogo poziva na nekakve informativne razgovore, ali za sada ništa se konkretno ne dešava.

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da se poslednje dve nedelje u više navrata moglo čuti da je Specijalni sud za zločine OVK krenuo u ofanzivu.
- Tačno je da ovaj sud u poslednje vreme užurbano radi i da je samo u poslednjih desetak dana pozive Tužilaštva dobilo oko 40 bivših pripadnika OVK. Međutim, optužnica još nema. Treba sačekati i videti kakve su zaista namere ovog suda. Na osnovu toga ćemo moći da vidimo i izvedemo zaključak kakve su prave namere SAD - objašnjava Deđanski, dodajući da postoje dve mogućnosti:
- Amerika ili želi da se zaista uhvati u koštac sa ratnim zločinima koje su počinili Albanci ili će im ova institucija služiti samo za disciplinovanje Prištine. Treba sačekati i videti šta se iza svega krije, pa onda doneti odluke o budućem delovanju i daljim potezima. Za sada izgleda kao da je Amerika zaista rešila da se raščisti sa ovim, ali dok ne dođe do podizanja prvih optužnica i hapšenja prvih osumnjičenih, ne treba donositi zaključke unapred
- ističe Deđanski.

Foto: Beta

Stevica Deđanski

DA SE GENOCID NA SRBIMA U NDH NIJE SKRIVAO, NATO 1999. NE BI BOMBARDOVAO SRBIJU! Istina o Jasenovcu je pitanje nacionalne bezbednosti prvog reda!

Benet bez komentara

U Specijalnom sudu za zločine OVK nisu se oglašavali ovim povodom, a njihov portparol Kristofer Benet nije želeo da komentariše navode predsednika Udruženja veterana OVK Hisnija Gucatija.

Na drugoj strani, Petar Petković iz Kancelarije za KiM ističe da je Specijalni sud poslednja prilika međunarodnoj zajednici da spere rđu sa svog obraza jer nijedan zločin nad Srbima nije rasvetljen.
- Sva odgovornost je na zapadnim državama, koje su bile mentori kosovske nezavisnosti, zato što od pravosudnih prištinskih struktura ništa ne možemo da očekujemo. Odavno nam je jasno da oni koji su počinili zločine ne mogu ujedno da budu i oni koji će te zločine da osude - kaže Petković podvlačeći da ni Euleks ni lokalno pravosuđe ništa nisu uradili po pitanju ratnih zločina.

- I ne samo da ništa nisu uradili, već su u pojedinim slučajevima na sopstvenu sramotu odustajali od istraga poput slučaja masakra 14 žetelaca u Starom Gackom - naglašava Petković i dodaje da se nada da će zločini nad Srbima, pored svih opstrukcija i uklanjanja svedoka, ipak ugledati svetlost dana, a porodice žrtava dočekati pravdu.

TURSKA NE MOŽE BITI KLJUČNI SAVEZNIK RUSIJE NA BALKANU, TO TREBA DA BUDE BEOGRAD, glavni grad Srbije će biti prestonica velike Balkanske konfederacije!

 

Šiptari se iživljavali nad srpskom decom


Dečacima iz pionirske i kadetske selekcije KK Ras iz Novog Pazara u subotu je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Ovi 12-godišnjaci i 14-godišnjaci trebalo je da u severnoj Mitrovici u okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije odigraju utakmice protiv svojih vršanjaka iz KK Trepča i KK Poletarac. Međutim, kosovska policija je preko noći donela odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju KiM i na osnovu te odluke zabranila ulaz dečacima iz Novog Pazara.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Обична фарса....Која траје безмало 20 година... Још толико ће трајати суђење...До судских пензија! Све је то представа за нас, наивне Србе...Да неопрезно помислимо да за Србе ипак има правде... Понављам све је то представа: Да би се добило у времену поводом предстојећих преговора у Бриселу, а и да би се остварио "помак" и неки "компромис" на штету Срба и Србије толико потребан Доналду Трампу за... - ДРУГИ МАНДАТ...! Треба му "нешто" опипљиво...Било шта, ради кампање...!

saja

pre 4 godine

U Hagu će se samo prati biografije vodja OVK-a.Sve je to iz američke kuhinje.

Marcco

pre 4 godine

Pitanje je dana kada će da nestane hiljade svodoka... a njihov nestanak će EULEX da interesuje kao i nestanak 4000 Srba i 14 000 ubijenih civila.

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija