• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2019

16:59

A DA LI BISTE MOGLI... NE, NE BISMO! Novi američki ambasador uputio škakljivo pitanje Dačiću, naš ministar ga ODUVAO odgovorom!

Politika

A DA LI BISTE MOGLI... NE, NE BISMO! Novi američki ambasador uputio škakljivo pitanje Dačiću, naš ministar ga ODUVAO odgovorom!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa novoimenovanim američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem, kojeg je upoznao sa stavovima Srbije u vezi sa aktuelnim spoljnopolitičkim temama, a bilo je reči i o Kosovu i Metohiji

- Pričali smo malo i oko Kosova, njih naravno uvek interesuje da li ćemo i dalje da radimo na povlačenju priznanja - rekao je Dačić posle sastanka sa Godfrijem.

Na konstataciju da se američki ambasador odmah zainteresovao za kampanju koju vodi Srbija, Dačić objašnjava da je Godfri to kazao diplomatski - "da bi oni bili zahvalni ukoliko bi mi imali više razumevanja za to i da malo usporimo sa tim akcijama".

- Rekao sam da mi imamo razumevanja i da imamo u vidu to da su svi oni nezadovoljni, jer bi bilo 30 zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Danas je veoma teško da nađete neku zemlju koja će sada da prizna Kosovo, jer se situacija u međunarodnoj zajednici promenila - rekao je Dačić.

DAČIĆ IDE U NJUJORK: Sednica SB UN na kojoj će tema biti KiM biće održana 31.oktobra!



Ministar je naveo da to nije glavna stvar, već da Srbija želi da kaže da se ne može doći bez nje do kompromisa, kao i da su laži da je 116 zemalja priznalo Kosovo.

- Ne dolazi u obzbir da mi prestanemo sa kampanjom, a da oni vode kampanju za priznanje uključujući i zemlje Kvinte, ali razgovovr je bio veoma korektan, nama je u interesu da nađemo zajednički interes sa SAD i da imamo korektne odnose zato što bi to bilo u interesu naših srpskih i državnih interesa - rekao je Dačić.

Zaključio je da je pronalaženje mirnog rešenja uz saglasnost velikih sila svakako dobra osnova za bolju budućnost Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 4 godine

Косово је Српско било и биће!

Lala iz Banata

pre 4 godine

Све државе које су признале Косово, признале су ТЕРОРИЗАМ као легитимно политичко сретство... Постављам питање: Има ли онда Србија право да се политичким ТЕРОРИЗМОМ, бори против независног Косова...? Зашто да не...? Па тероризам је сада легитиман...!! То су рекли сви који су признали независно Косово, укључујући и Црну Гору и Хрватску...Значи: ако пукне бомба у Вашем дворишту - то је легитимно политичко сретство ради остварења политичког циља... Да ли схватате...?

Gordana

pre 4 godine

Oni bi nam bili zahvzlni? A sta su njima albanci pa se tim ko evi bore za njihove ideale?

Ljubiša

pre 4 godine

Pa,i mi ćemo njima biti zahvalni kad priznaju Teksas,a ne da Tekšašane šalju na doživotnu robiju.S400 je čudo...

Anarhista

pre 4 godine

Када је онај стари отишао, зашто се дозволило да овај уђе у државу. Јел ми то не можемо да живимо без њих? Отворени непријатељи, отворено разбијају државу, а ту су поред нас. Једног дана ћу сазнати ко је луд у овој кући.

Boki

pre 4 godine

Treba pojacati rad na kamoanji za povlacenje priznanja. Jedino taj jezik ini razumiju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija