• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.10.2019

23:25

DOKTORAT NIJE PLAGIJAT I TAČKA! Mali: Pet godina ta priča traje, DRAGO MI JE DA JE ISTINA IZAŠLA NA VIDELO!

Politika

DOKTORAT NIJE PLAGIJAT I TAČKA! Mali: Pet godina ta priča traje, DRAGO MI JE DA JE ISTINA IZAŠLA NA VIDELO!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da je cela priča oko njegovog doktorata stvar politike, ističući da je za njega najvažnije da je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat

Mali je, gostujući u emisiji Stav na TV 02, rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON-a i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu.

Na pitanje da li je sada stavljena tačka na pitanje spornosti njegovog doktorata, Mali je rekao "ko zna šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade".

- Drago mi je što su potvrdili ponovo da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje - poručio je Mali.

On je naglasio da je cela priča "stvar politike" i podsetio da je sve počelo kada je postao gradonačelnik Beograda.

FON ODLUČIO! Doktorat Siniše Malog nije plagijat!

 

- Pet godina ta priča traje. Mislim da je ovo je treći put da je FON potvrdio istu odluku, bile su dve ili tri stručne komisije - rekao je Mali.

On je dodao da opozicija, kada nema šta da kaže, spinuje i izvrće činjenice što se, kako je naveo, pokazalo i kada je paljena knjiga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u Beogradu.

- Nisu bili oni, a na kraju se ispostavilo jasno da jesu bili oni - rekao je Mali, dodajući da se više ne govori o delovanju opozicije koja je nalik fašistima, već o fašizmu na ulicama Beograda.

Kao primer, on je podsetio na situaciju sa vešalima na Terazijama za koje se, kako je naveo, ispostavilo da je doneo potpredsednik Dveri kao i da se pričalo da je "super deka na Trgu Republike napao nekog pristalicu opozicije, a zapravo je bilo obrnuto".

- To je to spinovanje činjenica, iz nemoći da predstave nešto konkretno narodu, oni kažu: ''Niko iz naše opozicije ili iz našeg pokreta nije palio knjigu''. Na kraju vidite da je istina da su oni to radili. Tako se spinuje i ono što je vezano za moj doktorat i tako se spinuje veliki broj stvari u Srbiji - ocenio je Mali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Samo napred gospodine Mali . Narod je uz tebe i neosvrci se na lopove iz opozicije

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija