• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.10.2019

20:00

BRNABIĆ: Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Grčke!

Politika

BRNABIĆ: Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Grčke!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Atini da će u decembru biti održana treća sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke i da je planirano da delegaciju naše zemlje u gravnom gradu Grčke predvodi predsednik Aleksandar Vučić

- Trenutno se radi na Deklaraciji o strateškom partnerstvu između Grčke i Srbije i nadam se da će na sednici u decembru biti potpisan taj dokument, koji će otvoriti mogućnosti za još bolju saradnju između naše dve zemlje - rekla je Brnabić, koja je danas boravila u Atini.

Ona je u glavnom gradu Grčke bila na poziv predsednika grčke vlade Kirjakosa Micotakisa, a učestvovala je na 4. Samitu “EU-Arab World“ pod nazivom “Strateško partnerstvo”.

Na marginama Samita, Brnabić se sastala sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom i sa premijerom Micotakisom, sa kojima je razgovarala o srpsko-grčkih odnosima.

Premijerka je istakla da Srbija ima tradicionalno veoma dobre odnose sa Grčkom, a posebno je, kao mehanizam saradnje, istakla Visoki savet saradnje između Grčke i Srbije.

Napomenula je da Srbija sa Grčkom ima veoma dobru političku saradnju i da postoji prostor za poboljšanje ekonomske saradnje, koja je u ovom trenutku dobra, ali dosta skromna.

Brnabić je navela i da joj je drago što su obe zemlje u mnogo boljoj situaciji nego pre nekoliko godina i dodala da su sve reforme koje su sprovedene u Srbiji od 2014. godine dale rezultate.

Osvrnuvši se na “EU-Arab“ samit, Brnabić je istakla da je mogla da predstavi drugačiju perspektivu Srbije, čiji je cilj da postane član Evropske unije.

Naglasila je da je saradnja Srbije sa arapskim zemljama izuzetna dobra i da je to tržište važno, pre svega, za poljoprivredne proizvode, te dodala da se nada da će u budućnosti biti važno i za srpske digitalne proizvode i izvoz naših IT usluga, koji raste iz godine u godinu.

Ovo je jedna drugačija perspektva zemlje koja još uvek može da sarađuje i sa EU i sa trećim zemljama i organizacijama i pozvala sam da svi zajedno u svetu malo više razmislimo o saradnji umesto o protekcionizmu - rekla je Brnabić, a navodi se u saopštenju vlade.

Brnabić je dodala da, kao predsednica Vlade Srbije, još uvek veruje da je saradnja, slobodan protok roba i usluga, ljudi i kapitala mnogo bolji odgovor nego barijere i protekcionizam, što je, ističe, i politika Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija