• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.11.2019

16:22

UKINITE TAKSE, NASTAVITE DIJALOG! Srpska lista poručila Palmeru: Mi nikad nismo bili deo problema, već smo deo rešenja!

Politika

UKINITE TAKSE, NASTAVITE DIJALOG! Srpska lista poručila Palmeru: Mi nikad nismo bili deo problema, već smo deo rešenja!

Podeli vest

Potrebno je najhitnije ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i nastaviti dijalog u cilju kompromisnog rešenja, rekli su predstavnici Srpske liste (SL) specijalnom predstavniku SAD za zapadni Balkan Metju Palmeru

Delegacija SL, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, imala je danas sastanak sa Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom, na kome je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Priština, u cijju smanjenja tenzija i očuvanja mira.

- Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja. Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda - saopštila je SL.

ŠTA SE TO KRČKA U PRIŠTINI IZA ZATVORENIH VRATA? Palmer i Tači razgovarali, detalja o sastanku nema!



Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana, navodi se u saopštenju, u kome još piše:

- Na kraju sastanka delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav, da SL nikada nije bila deo problema, već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija