• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

05.11.2019

20:47

MA, KO TEBE VIŠE IŠTA PITA! Haradinaj: Ukidanje takse bila bi kapitalna greška, SRBIJA DA PRIZNA KOSOVO, PA ĆEMO VIDETI!

Politika

MA, KO TEBE VIŠE IŠTA PITA! Haradinaj: Ukidanje takse bila bi kapitalna greška, SRBIJA DA PRIZNA KOSOVO, PA ĆEMO VIDETI!

Podeli vest

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, poručio je danas svom mogućem nasledniku, Aljbinu Kurtiju, da mu se sviđa ideja reciprociteta sa Beogradom, ali i da bi ukidanje takse na proizvode iz Srbije bez priznanja kosovske nezavisnosti zauzvrat bila kapitalna politička greška

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sednice vlade u tehničkom mandatu i dodao da nisu samo porezi politika, već su to i stavovi kojima je Priština, kako je rekao, "Kosovo održala nezavisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformisanju kosovske vojske, o Trepči...".

- Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka porez ostane. Ako Pokret Samoopredeljenje pravi reciprocitet, ne razumem zašto ne bi trebalo da nastavimo sa oporezivanjem i iznenađen sam stavom svakoga ko vrati srpsku robu bez dobijanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička greška - rekao je Haradinaj, prenela je Gazeta Expres.

Haradinaj je govorio i o Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK i naveo da odluku o formiranju tog suda u kosovskom parlamentu treba preispitati.

- Što se tiče ovih hapšenja, ne znam ništa. Treba da pitate one koji su glasali za ovaj sud. Oni koji su glasali i rekli da je to potrebno, treba da pitamo njih šta oni misle - rekao je Haradinaj odgovarajući na pitanja novinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Treba intenzivno upozoravati amere da će doživeti osvetu albanaca pošto capiraju da su na strani narko mafije!Da se zna da je danas vrlo lako napraviti atomsku bombu i prodati je za jeftine pare!Izneti istinu da albanci komanduju englezima!Da će na švajcarskoj zastavi umesto krsta biti crna rasčupana tičurina!Da se upozorava Italija jer može ostati bez juga jer je pun albanaca!IZNOSITI ISTINU DA SRBI U ALBANIJI NEMAJU NIKAKVA LJUDSKA PRAVA!Ko nije hteo da menja ime i prezime dobijao je 30 godina robije!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija