• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.11.2019

19:25

MIROVIĆ I ŠIB o saradnji Vojvodine i nemačkih pokrajina!

Politika

MIROVIĆ I ŠIB o saradnji Vojvodine i nemačkih pokrajina!

Podeli vest

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović razgovara je večeras u Novom Sadu sa ambasadora Nemačke Tomasom Šibom o saradnji AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina

- Za tri godine od formiranja ove Pokrajinske vlade, učinili smo mnogo na razvijanju i jačanju naše međuregionalne saradnje, i stvorili sveobuhvatno partnerstvo između AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina, čime smo doprineli jačanju naših bilateralnih odnosa koji su u usponu - kazao je Mirović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Mirović je podsetio da u AP Vojvodinu ulažu kako velike tako i male porodične kompanije koje ukazuju na dobru klimu za investicije i ulaganja, i dodao da je za prvih deset meseci ove godine spoljnotrgovinska razmena uvećana za 13 posto u odnosu na prošlu godinu.

NAS OČEKUJU BROJNI SUSRETI, A PRIŠTINA... NISU ČAK NI DOŠLI... Vučić iz Ženeve: Biće teška borba, KRUCIJALAN NAM JE SUSRET SA MAKRONOM!



Ambasadro Šib je ocenio je da su odnosi Srbije i Nmeačke zaista dobri, a posebno su dobri odnosi AP Vojvodne i nemačke pokrajine Baden Virtemberg.

- Naši privrednici prisutni su u AP Vojvodini, i mi želimo da održimo i unapredimo nivo odnosa koje imamo - istakao je Šib.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija