• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2019

10:37

(FOTO) VUČIĆ NAJAVIO SJAJNU VEST IZ ŽENEVE: U Srbiji se otvara Regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju!

Politika

(FOTO) VUČIĆ NAJAVIO SJAJNU VEST IZ ŽENEVE: U Srbiji se otvara Regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju!

Podeli vest

​Predsednik Aleksandar Vučić očekuje da će 2020. godine, u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, u Srbiji biti otvoren Regionalni centar za četvrtu industrijsku revoluciju, što bi bilo od ogromnog značaja za Srbiju

Vučić je to poručio na sastanku u Ženevi s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Svetskog ekonomskog foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju, Martinom Larkin.

 

Tim razgovorom, Vučić je počeo bilateralne sastanke u Ženevi, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

"Počele bilaterale u Ženevi", napisao je Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom.

Vučić je sinoć po dolasku u Švajcarsku rekao da očekuje mnogo važnih susreta s važnim ljudima.

- Mislim da je za sve teme u okviru teme "Evropa kuda i kako dalje" - šta sa Zapadnim Balkanom - naveo je Vucić za TV Pink.

Najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi.

Učešće na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, potvrdili su, između ostalih, i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

NAS OČEKUJU BROJNI SUSRETI, A PRIŠTINA... NISU ČAK NI DOŠLI... Vučić iz Ženeve: Biće teška borba, KRUCIJALAN NAM JE SUSRET SA MAKRONOM!

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Uz naseg predsednika Srbija ide svakim danom korak napred !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija