• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

08.11.2019

08:49

BORA ČORBA OTKRIO ZAŠTO SE DEPARDJE PRODAO ŠIPTARIMA: On patološki mrzi Kusturicu, pa zato MRZI I SRBE! JEDNOM KRETEN - UVEK KRETEN!

Politika

BORA ČORBA OTKRIO ZAŠTO SE DEPARDJE PRODAO ŠIPTARIMA: On patološki mrzi Kusturicu, pa zato MRZI I SRBE! JEDNOM KRETEN - UVEK KRETEN!

Podeli vest

Žerar Depardje glumi Slobodana Miloševića u prljavom šiptarskom propagandnom filmu koji najstrašnije satanizuje Srbe. Depardje se ranije lažno predstavljao kao veliki prijatelj Srbije, a roker Bora Đorđević otkrio je zbog čega nas zapravo ne podnosi!

Poznati francuski glumac Žerar Depardje, koji se ranije predstavljao kao veliki prijatelj Srba, prihvatio je da glumi Slobodana Miloševića u prljavom šiptarskom propagandnom filmu koji satanizuje srpsku državu i srpski narod!

Pobegao od poreza

Istina je da Depardje patološki mrzi Emira Kusturicu, pa onda i Srbe. Samo mi je žao što je, bežeći od poreza u Francuskoj, dobio rusko državljanstvo
Bora Đorđević, "Riblja čorba"

Depardje igra u albanskom filmu "Milošević i mi", čiji je reditelj Arben Kastrati iz Prištine, a koji se snima u albanskom gradu Đirokastri. Kako je objavljeno u tamošnjim medijima, radnja filma je smeštena u 2003. godinu i prati "tragičan život albanskih porodica posle rata na Kosovu 1999. godine"!?

Potvrda ove informacije stigla je juče direktno od premijera Albanije Edija Rame, koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa Depardjeom i budućim predsednikom vlade lažne države Kosovo Aljbinom Kurtijem.

SIRANO SE PRODAO ZA PRLJAVE ŠIPTARSKE PARE! Depardje se grli s Putinom i hvali Srbiju, A SAD IGRA MILOŠEVIĆA U ALBANSKOM FILMU!

"Usred dugog razgovora sa Aljbinom, gde smo razgovarali o mnogim temama saradnje i koordinacije između dveju vlada, imali smo posebnu pauzu sa kosovskim autorima i velikim glumcem Žerarom Depardjeom, koji snima film 'Milošević i ja' ovde u Albaniji", napisao je Rama na svom profilu.

Foto: Informer DN

Činjenice o Depardjeu

* imao niz značajnih uloga u francuskim i filmovima internacionalne produkcije
* decembra 2012. rekao da želi da se odrekne francuskog državljanstva zbog problema s porezom
* januara 2013. zatražio i dobio rusko državljanstvo, koje mu je lično uručio Vladimir Putin
* januara 2013, posle sastanka sa Milom Đukanovićem u Podgorici, izjavio da želi da postane ambasador crnogorske kulture u svetu i snima filmove u Crnoj Gori
* septembra 2014. u Srbiji dobio Zlatni pečat, najveće priznanje Jugoslovenske kinoteke, i razgovarao sa tadašnjim premijerom Vučićem
* Družio se i sa Fidelom Kastrom

Podsetimo, Depardje je, osim vrhunskim glumačkim ostvarenjima, pažnju svetske javnosti privukao kada je decembra 2012. zbog problema sa neplaćanjem poreza izjavio da se odriče francuskog državljanstva. Januara 2013. zatražio je i dobio rusko državljanstvo, koje mu je lično uručio Vladimir Putin. Nedugo potom, u Podgorici je posle sastanka sa Milom Đukanovićem izjavio da želi da postane ambasador crnogorske kulture u svetu i da snima filmove u Crnoj Gori. Godinu dana kasnije Depardje je stigao i u Srbiju, za koju nije štedeo reči hvale, naročito zbog činjenice da, uprkos pritiscima sa Zapada, nismo uveli sankcije Moskvi. Tom prilikom uručen mu je i Zlatni pečat, najveće priznanje Jugoslovenske kinoteke, a primio ga je i tadašnji premijer Aleksandar Vučić.

Komentarišući preokret u Depardjeovom ponašanju, frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević ističe da ga to nimalo ne iznenađuje.

- Jednom kreten, uvek kreten. Istina je da Depardje patološki mrzi Emira Kusturicu, pa samim tim i sve Srbe. Iskreno, žao mi je što je, bežeći od poreza u Francuskoj, dobio rusko državljanstvo... Žerar je poznat kao dobar glumac i kao čovek koji ne može da kontroliše sopstvena govna - kaže Đorđević u svom stilu.

Glupiranje

Ovaj film nema nikakav značaj, ni intelektualni ni politički. To su bukvalno glupiranja jednog glumca
Biljana Srbljanović. drmaturg

Glumac Slobodan Ćustić kaže da je Depardjeu lična korist važnija od svega.

- Ko zbog materijalne dobiti menja otadžbinu, taj vodi računa isključivo o svojim interesima. Iz ličnog iskustva znam i da je Žerar vrlo nepristojan i problematičan čovek. Njemu ne bi trebalo pridavati previše značaja i marketinga. Nije nam on problem, već kolege iz Srbije koje su za šaku dolara i desetak aplauza spremne da budu deo projekta u kojem se blati i Srbija i naš narod - podvlači Ćustić.

Foto: Beta

Njegov kolega, glumac Rastko Janković ističe da svako ima pravo da se opredeli da li će da snima neki film ili ne.

- Ovome se može pristupiti sa dva nivoa. Prvi je profesionalni, gde svaki glumac može sebi da dozvoli šta hoće. Pročita scenario, ne ulazi da li je radnja istinita ili ne, a film često bude fikcija. A postoji i drugi, kada glumac misli svojom glavom. Tako sam ja 2000. godine odbio u Francuskoj da igram Albanca koji oslobađa Kosovo... - zaključuje Janković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
trifke

pre 4 godine

evo vidite i sami koji su Francuzi smradovi kao ljudi. nema goreg naroda od ENGLEZA na prvom mestu, na drugom FRANCUZI a na trecem oni se najbolje foliraju a kao iskreni su i korektni a obicni foliranti to je NEMACKA. A AMERI su produkt EVROPE, sav SMRAD je tamo. Zato moji SRBIJ VOLJENI pravimo im mi propagandske FILMOVE kao i oni. Oni tebe sa Kamenom ti njih sa 3 kamena, oni tebi uvode TAKSE, ti njima zabranis sve ALBANSKO iz ALBANIJE u SRBIJU. Uvedes im Vize, a na JUGU ih isto malo zezas kao oni nase na KOSOVU. A ne da se samo cutimo, pa dokle vise takvo ponizavanje. smesno. vi necete sigurno da ubacite ovaj komentar ali meni je lakse. samo je tuzno sto se mi SRBI prodajemo i boli nas uvo za SRBIJU. A ALBANAC nema veze gde je na Svetu voli svoje a nas SRBIN ma sta pricas ti, sta mi je dala drzava, nasem Narodu to nevalja i to pred drugima a od ALBANCA neces to nikada da cujes, nikada. Mi teramo neku Pravdu a Pravda nepostoji na ovom Svetu, po nju moramo sami da dodjemo i niko nece da nam pomogne. Ovo sve je obicno foliranje i ponizavanje Srbije.

Darko

pre 4 godine

Ma ovaj i jeste siptar, menja veru i drzavljanstvo kao ja toalet papir. Nedavno je bio i Rus

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija