• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

10.11.2019

08:29 >> 08:42

BRIGA ME ŠTA ĆE NEKO DA KAŽE! Vučić u Ohridu: Ovo što smo dogovorili je višestruko dobro za ljude iz Srbije! (VIDEO)

Politika

BRIGA ME ŠTA ĆE NEKO DA KAŽE! Vučić u Ohridu: Ovo što smo dogovorili je višestruko dobro za ljude iz Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je dogovor koji je postigao sa Zoranom Zaevom i Edijem Ramom dobar za ljude iz Srbije. Očekuje da će on, ipak, biti napadnut zbog važnosti odluka. Ne plašim se pritiska, znam da je dobro za ljude u Srbiji, baš me briga šta neko može da kaže, rekao je Vučić

 

Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama, susreli su se sinoć i dogovorili su se da se uvede sistem koji bi omogućio putovanje između zemalja samo uz posedovanje lične karte, potom zajedničke radne dozvole koje će omogućiti rad u sve tri zemlje bez dodatnih procedura i skraćenje vremena za kamione na granicama.

 

 

Vučić je za RTS rekao da je uvek oprezan i preterano pesimističan, ali da su to bili veoma dobri sastanci.

- Imam strah da će to biti napadnuto zbog važnosti odluka koje smo doneli. Možda ljudima ne izgleda preterano važno, ali za nas je Preševo treći najvažniji prelaz posle Batrovaca i Gradine. I sama odluka da veterinarska i fitosanitarna inspekcija rade 24 sata dnevno će omogućiti kamionima da tri puta brže uđu u Makedoniju ili Albaniju i obrnuto - objasnio je Vučić.

 

 

Naveo je da će to dovesti do neverovatnog smanjenja operativnih troškova.

- Sve je to mnogo važnije od ličnih karti, politička odluka važna za obične ljude, koja će kreirati investicioni ambijent - rekao je Vučić. 

S Makronom o "malom šengenu" i njegovim predlozima

Očekujem da na predstojećem sastanku sa Emanuelom Makronom u Parizu dobijem podršku za projekat "mali šengen", ali i da čujem o novoj metodologiji koju predlaže francuski predsednik, rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS na pitanje o sastanku sa Makronom koji će se održati u utorak.

- Zahvalan sam Amerikancima za podršku ovom projektu, nadam se da ćemo dobiti i podršku Makrona jer bez toga će biti teško dobiti podršku Evrope. Ali, želim i da čujem o novoj metodologiji francuskog predsednika.

Vučić je podsetio da je sa francuskim predsednikom otvoreno razgovarao i u Beogradu, tokom Makronove posete, čitavih sedam sati.

- On ima izuzetnu energiju i ako bi deo onoga o čemu je govorio bilo moguće ostvariti mislim da bi to bile dobre vesti za Srbiju. Želim da čujem od njega tet-a-tet šta misli i onda možemo da pravimo neke planove za budućnost.

Jedna od kritika koje su iznete je da je to ekonomski dobra, ali politički neodrživa odluka zbog odnosa Beograda i Prištine. Na pitanje da li očekuje probleme između Beograda i Tirane, Vučić je rekao da ih ne očekuje, ali da će biti pritisaka na Edija Ramu.

- Nije lako ovo napasti, ovo je ono što smo slušali pre sedam godina, to su proklamovani ciljevi Berlinske konferencije. Radimo ono što je EU tražila, jedino što to radimo sami. Pošto nemaju argumente da napadnu, radiće iznutra, iz regiona, pronalazeći različita politička opravdanja, ali nas trojica smo sinoć razgvarali, guraćemo ono što je za nas dobro. Ne plašim se pritiska, znam da je dobro za ljude u Srbiji, baš me briga šta neko može da kaže - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bora

pre 4 godine

Stop "malom Šengenu" ... procemo kao pod Titom, dok se osvestimo imacemo pola miliona Albanaca u Srbiji. Ovo pitanje je za referendum pa nek narod direktno odluci!!!

duda

pre 4 godine

E moj predsednice, kad bi im se moglo verovati bilo bi super!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija